Kanseri erkenden teşhis etmek isteyen Cyted, 15.4 milyon euro yatırım aldı

Erken kanser teşhisi için çalışmalar yapan Cyted, düzenlenen turda 15.4 milyon euro yatırım aldı. Tur, BGF ve Morningside Ventures tarafından yönetildi.

Erken kanser teşhisi için çalışmalar yapan Cyted, düzenlenen turda 15.4 milyon euro yatırım aldı. Tur, BGF ve Morningside Ventures tarafından yönetildi.

2020 yılında Rebecca Fitzgerald OBE ve Marcel Gehrung tarafından kurulan girişim, kanserin erken tespit edilmesini sağlamak için yeni teşhis yöntemleri sağlıyor. Cyted’in teşhis platformu, kanserlerin ve enflamatuar hastalıkların erken tespiti ve risk sınıflandırması için invaziv olmayan bir testi veriye dayalı biyobelirteçlerle birleştiriyor.

Girişim, ilk uygulamasının yemek borusu kanserinde olduğunu iddia ediyor. Bugüne kadar Cyted, Birleşik Krallık’ta 80’den fazla tesiste yemek borusu kanserinin öncüsü olan Barrett özofagusu olan hastaları teşhis etmek ve izlemek için 15.000’den fazla test yaptı.

Test ayrıca, birinci basamak sağlık hizmetleri de dahil olmak üzere Ağustos 2022’den bu yana topluluk ortamlarında kullanıma sunuluyor. Girişimin  birincil hedefi, birincil ve toplum bakım ortamlarında NHS hastalarına özofagus kanseri için erken teşhis testleri sağlamak oluyor.

Cyted CEO’su Marcel Gehrung:

“Tanı ürünlerimizi daha fazla pazara sunmaya çalışırken mevcut ve yeni yatırımcıların desteğini aldığımız için çok heyecanlıyız. Bu yatırım, teknolojimize duyulan güveni gösteriyor. Erken evre kanser önemli küresel sağlık sorunu ve teknolojimizin daha da fazla hasta ve ailelerinin hayatında gerçek bir fark yaratma potansiyeline sahip olduğuna inanıyoruz.” dedi.

BGF’den Lucy Edwardes Jones:

“Cyted, teşhis ve kanserin kesiştiği noktada en yenilikçi girişimlerden biri. Girişim, basit ve ölçeklenebilir bir çözümle gerçek dünyadaki bir sorunu ele alıyor.” dedi.

Yeni yatırım, girişimin mevcut pazarlardaki faaliyetlerini genişletmesine ve ABD pazarına girmesine olanak sağlayacak.

Güncel İçerikler