Yapay zeka odaklı sağlık çözümleri sunan TidalSense, 8.6 milyon euro yatırım aldı

Sağlık odağında yapay zeka çözümleri geliştiren TidalSense, düzenlenen turda 8.6 milyon euro yatırım aldı. Tur, BGF ve Downing tarafından yönetiminde düzenlendi. 

Sağlık odağında yapay zeka çözümleri geliştiren TidalSense, düzenlenen turda 8.6 milyon euro yatırım aldı. Tur, BGF ve Downing tarafından yönetiminde düzenlendi.

Cambridge merkezli yapay zeka odaklı girişim, akciğer işlevindeki değişiklikleri hassas bir şekilde algılayan ve ardından astımla birlikte kronik obstrüktif akciğer hastalığının (KOAH) daha hızlı, daha doğru ve otomatik teşhisini sağlayan bir el tipi tıbbi cihaz (N-Tidal) geliştirdi.

KOAH ve astım için mevcut testler, test başına 30 dakika süren ve bilinen bazı eksiklikleri olan 1840’lardan kalma bir teknoloji olan spirometriyi içeriyor. Sürecin hastalar için rahatsız edici olduğu, uzmanlık eğitimi gerektirdiği, hem hastalar hem de klinisyenler için zaman alıcı olduğu ve genellikle yanlış teşhise yol açan tekniğe bağlı olduğu yaygın olarak biliniyor. 

N-Tidal, 1000’den fazla hasta üzerinde kullanıldı ve klinik araştırmalar ve denemeler yoluyla hastalardan 2.3 milyondan fazla nefes depoladı. Bu verileri ve şirketin yapay zeka platformunu kullanan N-Tidal, hastanın akciğer sağlığının gerçek zamanlıya yakın analizini sunabiliyor ve dakikalar içinde tanı koyabiliyor. 

TidalSense CEO’su Dr. Ameera Patel:

“KOAH dünyadaki üçüncü önde gelen ölüm nedeni oluyor ve solunum yolu hastalıklarının yaygınlığı artıyor. Ancak KOAH teşhisi için mevcut klinik yol 1800’lerde takılıp kaldı ve etkisiz, verimsiz ve pahalı oldu. Yalnızca İngiltere’de NHS, KOAH nedeniyle hastaneye yatırılan kişilerin üçte birine teşhis konulmadığını, bu noktada hastalıklarının ilerlediğini, yaşam kalitelerinin kötüleştiğini ve sağlık sisteminin maliyetinin arttığını tahmin ediyor.”

Yeni yatırım, girişimin teşhis işini daha da geliştirmesi ve Birleşik Krallık’taki teşhis pazarının öncü oyuncularından bir olması için kullanılacak.

Güncel İçerikler