18.1 milyon dolarlık fon büyüklüğüne ulaşan StartersHub, 2023’te 10 şirkete yatırım yapacak

Türkiye’nin lider erken aşama teknoloji yatırım fonlarından StartersHub Fonunun toplam büyüklüğü 18,1 milyon dolara ulaştı. StartersHub 2022’de 7 girişime yatırım yaptı ve 3 exit tamamladı.

2015’te kurulan ve Türkiye’nin lider erken aşam teknoloji yatırım fonları arasında sayılan StartersHub’ın toplam fon büyüklüğü 18,1 milyon dolara ulaştı. 2022’yi 3 exit ile tamamlayan StartersHub, ayrıca 5’i yeni ve 2’si devam yatırımı olmak üzere 7 yatırıma imza attı.

StartersHub Yönetici Direktörü Arda Aşkın, 2022’de özellikle B2B şirketlere odaklandıklarını, portföylerindeki aktif girişim sayısını 37’ye çıkardıklarını vurgulayarak, 2023’de de yapay zeka, HRtech, fintech, edtech, productivity, siber güvenlik, developer tools ve lojistik teknolojileri alanında yatırımlarını artıracaklarını belirtti. StartersHub, her yıl 10 yeni girişime yatırım yapmayı hedefliyor.

StatersHub portföyündeki girişimlerden biri olan ve MENA bölgesindeki milyonlarca serbest çalışan, esnaf, danışman, bireysel işletme sahibi, kişisel eğitmen ve mikro satıcıya anında ödeme çözümleri sunan Paymes’in tamamı, 2022’de PayTaps tarafından satın alındı ve şirket Özbekistan, Ürdün ve Gürcistan gibi pazarlardaki faaliyetlerine hız verdi.

Artırılmış gerçeklik teknolojilerine odaklanan PulpoAR’ın B2B odaklı çözümleri, benzer sektörde faaliyet gösteren Glimpse Group tarafından satın alındı. Ayrıca StartersHub bünyesine 1 yıl önce katılan Tridi, Xometry tarafından satın alındı ve StartersHub’ın en kısa sürede exit gerçekleştirdiği şirket oldu. Şirket, faaliyetlerine Xometry Türkiye olarak devam ediyor.

StartersHub’ın 2022’de 2 binden fazla yerli ve yabancı girişimi incelediğini, 500’e yakın girişimi ilk aşama değerlendirmesine aldıklarını belirten Arda Aşkın, kritik problemlere ölçeklenebilir çözümler geliştiren, gerçek etki yaratan ve sektörlerini kökten değiştirme potansiyeli taşıyan kurucu ve girişimlere odaklandıklarını belirtti.

Kurulduğu günden bu yana 5,1 milyon dolardan fazla yatırım yapan StartersHub’ın 2022 yatırımları şu şekilde sıralanıyor:

Delivers.ai: Geliştirdiği otonom robotlarla temassız yemek ve market alışverişi teslimatına odaklanan şirket, otomatize edilmiş uygun maliyetli teslimat hizmeti sunuyor.

Earnado: Pazarlama kararlarını algoritma tarafından oluşturulan dijital pazarlama stratejilerine dayalı olarak veren çözümüyle ödüllü bir dijital pazarlama sistemi olma özelliği taşıyor.

Kassa: Bireysel veya arkadaş grubuyla oluşturulabilen, tüm gelir ve giderlerin takip edilebildiği bir bütçe takibi ve cüzdan uygulaması olarak öne çıkan Kassa, 7/24 ücretsiz para transferi ve sohbet özellikleri de sunuyor.

Quin AI Audience Engine: Kullanıcı davranışlarının kolay, erişilebilir ve gizlilik açısından güvenli bir biçimde tahmin edilmesine odaklanan yapay zeka çözümü Quin, pazarlama maliyetlerinde %50 tasarruf ve işletmeler için %30 gelir artışı sağlamaya katkıda bulunuyor.

DatAnchor: StartersHub’ın 2022’deki son dakika yatırımı olan ve Ohio Eyalet Üniversitesi’nde geliştirilen DatAnchor, şeffaf şifreleme kombinasyonu, sürekli çok faktörlü erişim denetimleri ve dijital gözetim zinciri gibi yollarla dosya korumasına odaklanıyor.

Startershub’ın portföyündeki 8 girişimin 2022’de yerli ve yabancı yatırımcılardan toplam 4,2 milyon tutarında yatırım aldığı ve değerlemelerini yukarı taşıdığı biliniyor. Portföylerindeki girişimleri stratejik bir partner olarak gördüklerini ve düzenli strateji toplantıları yaparak yatırımcı ağlarını girişimcilere açtıklarını kaydeden Startershub Yönetici Direktörü Arda Aşkın, Startershub’ın çatısı altında yer alan Segmentify, Cognitiwe, Workiom ve Livad gibi şirketlerin merkezlerini Birleşik Krallık, Estonya, ABD gibi ülkelere taşıdığını, Lumnion ve Kolaybi gibi şirketlerin ise Almanya ofislerini açarak yurt dışı operasyonlarına başladıklarını söylüyor.

Startershub, 2023 ve takip eden yıllarda B2B teknoloji odağındaki erken aşama girişimlere yatırım yapmayı sürdürmeyi planlıyor.

Güncel İçerikler