Güzellik sektörüne yapay zeka desteği veren PulpoAR, StartersHub’tan 100 bin dolar yatırım aldı

Erken aşama teknoloji yatırım fonları arasında yer alan StartersHub, dünya çapındaki sektör lideri perakende şirketlerine yeni nesil sanal deneme teknolojisi sağlayan PulpoAR’a ikinci kez yatırım yaptı.

Sorunlara ölçeklenebilir çözümler üreten, gerçek etki yaratan, endüstride çığır açan girişimlere odaklanan girişim sermayesi şirketi StartersHub, 2024’e portföyüne idenfit ve Cubtale’i katarak giriş yaptıktan sonra üçüncü devam yatırımını yine kendi portföy girişimlerinden PulpoAR‘a 100 bin dolar olarak yaptı.

PulpoAR, yapay zekâ ve artırılmış gerçeklik teknolojilerini kullanarak perakende ve e-ticaret pazarına yönelik sanal deneme teknolojisi geliştiriyor.

Ar-Ge çalışmaları sonucunda kendi geliştirdiği artırılmış gerçeklik ve yapay zekâ algoritması ile güzellik markaları ve e-ticaret sektörlerindeki fiziksel mağaza deneyimini; web sitelerine, mobil uygulamalara, sosyal medya platformlarına ve akıllı aynalara taşıyan PulpoAR, şirketlerin online cirolarını ve müşteri memnuniyetini artırmasına ve iade oranlarını düşürmesine destek oluyor.

StartersHub Yönetici Direktörü Arda Aşkın, geliştirdiği teknolojilerle yurt dışı pazarında Sephora, Yves Rocher ve Google gibi küresel markalarla çalışan PulpoAR’ın agresif ilerlemesini desteklediklerini belirterek, Türkiye’nin önde gelen erken aşama teknoloji yatırım fonu olarak sahip oldukları deneyim ve geniş ağlar sayesinde portföylerine aldıkları girişimleri yakından takip ettiklerini, büyüme yolculuğunun her aşamasında onlara güçlü biçimde eşlik ettiklerini söyledi.

Güncel İçerikler