ChatGPT, veri gizliliği sorunlarını giderdikten sonra İtalya’ya geri döndü

OpenAI'ın yapay zeka chatbot'u ChatGPT, veri gizliliği ve şeffaflık önlemlerindeki önemli iyileştirmelerin ardından bir kez daha İtalya'da halkın kullanımına açıldı. Yapay zeka, daha önce yaşanan güvenlik sorunları nedeniyle İtalya'da erişim engeline tabi tutulmuştu. 

OpenAI‘ın yapay zeka chatbot’u ChatGPT, veri gizliliği ve şeffaflık önlemlerindeki önemli iyileştirmelerin ardından bir kez daha İtalya’da halkın kullanımına açıldı. Yapay zeka, daha önce yaşanan güvenlik sorunları nedeniyle İtalya’da erişim engeline tabi tutulmuştu

OpenAI, kullanıcı verilerinin nasıl işlendiği konusunda web sitesinde artan şeffaflık, kullanıcılar için devre dışı bırakma hakları ve 13 yaşın altındaki çocukları korumak için yaş doğrulama önlemleri dahil olmak üzere platformda çeşitli değişiklikler uygulayarak bu endişelere yanıt verdi. Kullanıcılara ChatGPT’nin “insanlar, yerler veya gerçekler” hakkında yanlış bilgiler üretebileceği konusunda uyaran bir bildirim gönderildi. Bu değişiklikler, ChatGPT’nin artık “Avrupalı ​​kullanıcılar için gelişmiş şeffaflık ve haklar” sunduğunu belirten Garante tarafından memnuniyetle karşılandı.

Geçtiğimiz sene, çıktığı günden beri beri ortalığı yapay zekada kullanıcı girişine dayalı olarak denemeler, şiirler, şarkılar ve bilgisayar kodları yer alıyor. Bununla birlikte, piyasaya sürülmesi, yapay zekanın etkileri ve uygun düzenleyici önlemlere duyulan ihtiyaç hakkında tartışmalara yol açtı. İtalya’nın Mart ayında ChatGPT’ye getirdiği yasak, Batılı bir ülkenin platforma karşı harekete geçmesinin ilk örneği oldu. İtalyan yetkililer, chatbot tarafından üretilen yanlış bilgilerin ele alınmasını ve çocukların “kesinlikle uygun olmayan yanıtlara” karşı potansiyel savunmasızlığını eleştirdi.

OpenAI’ın İtalya’nın endişelerine verdiği başarılı yanıt, yapay zekanın geliştirilmesinde veri gizliliğinin ve şeffaflığın önemini vurguluyor. ChatGPT’de uygulanan değişiklikler, şirketin kullanıcının kişisel verilerini koruma ve sorumlu yapay zeka gelişimini destekleme taahhüdünü gösteriyor. Gelişmeye devam ettikçe kullanıcılar, sohbet geçmişlerini kapatma yeteneği de dahil olmak üzere yeni veri gizliliği özelliklerinden faydalanabiliyor.

Güncel İçerikler