Huawei, ChatGPT’ye rakip olmak için NetGPT üzerinde çalışıyor

Çinli teknoloji markası Huawei, OpenAI'ın ChatGPT'sine rakip olabilmek için NetGPT adında yeni bir yapay zeka üzerinde çalışıyor. Şirket, kısa süre önce Çin'in ticari marka patent ofisine isim için bir ticari marka başvurusu yaptı.

Çinli teknoloji markası Huawei, OpenAI‘ın ChatGPT‘sine rakip olabilmek için NetGPT adında yeni bir yapay zeka üzerinde çalışıyor. Şirket, kısa süre önce Çin’in ticari marka patent ofisine isim için bir ticari marka başvurusu yaptı.

OpenAI, ChatGPT ile yapay zeka destekli chatbot pazarının lideri olarak rakiplerinden bir adım önde oluyor. Google’ın bile henüz yetişemediği OpenAI’a yeni bir rakip geliyor. Huawei yapay zeka pazarına girmek için emin adımlarla ilerliyor.

Ortaya çıkan bilgilere göre Huawei, Çin’in ticari marka patent ofisinde “Huawei NetGPT” ticari markasının tescili için başvuruda bulundu. Ticari marka, bilimsel araçları içeren Class 9’a giriyor ve şu anda beklemede olarak listeleniyor. Bunun dışında NetGPT hakkında herhangi bir bilgi maalesef bulunmuyor.

NetGPT ile ilgili özel ayrıntılar, ticari marka başvurusunda belirtilmedi. Bununla birlikte, “NetGPT” adı göz önüne alındığında, Huawei’nin ChatGPT’ye benzer bir AI sohbet robotu sistemi geliştirmeyi planladığı açıklayıcı görünmektedir. Şirket daha önce ChatGPT’yi ürünlerine entegre etmeyeceğini, bunun yerine daha gelişmiş yapay zeka teknolojileri geliştirmeye odaklanacağını belirtmişti.

Markadan henüz bir onay gelmese de, NetGPT’nin Huawei’nin OpenAI’nin chatbot’una yanıtı olacağı tahmin ediliyor. Huawei’nin alana adım atması, yakın gelecekte tüketiciler için daha fazla seçenek ve potansiyel olarak daha da havalı yapay zeka chatbotları anlamına geliyor. Birden fazla şirketin yapay zeka dünyasına dalması nedeniyle, pek çok yeniliğin meydana geleceği düşünülüyor. Yakın gelecekte bu potansiyel chatbot hakkında daha fazla ayrıntının geleceği ve kullanıcıları oldukça meraklandıracağı düşünülüyor.

Güncel İçerikler