Bir mühendis, Boston Dynamics’in robot köpeğine ChatGPT’yi entegre etti

Yapay zekanın ve robotların giderek yaygınlaştığı bir dünyada, mühendislerin sınırları nasıl zorlayacağını görmek için bir robot köpeğe ChatGPT'yi entegre etti. ChatGPT, Boston Dynamics'in robot köpeği Spot ile birleştirildi. 

Yapay zekanın ve robotların giderek yaygınlaştığı bir dünyada, mühendislerin sınırları nasıl zorlayacağını görmek için bir robot köpeğe ChatGPT‘yi entegre etti. ChatGPT, Boston Dynamics‘in robot köpeği Spot ile birleştirildi.

İlk bakışta bir yapay zeka modeli kullanarak insanlarla iletişim kuran bir robot köpek fikri, bir bilim kurgu filminden fırlamış gibi görünüyor. Bununla birlikte yenilik aslında robot köpekleri karmaşık görevleri yerine getirmede daha da verimli hale getirmek için tasarlandı. 

Santiago adındaki bir mühendis, Google’ın metinden konuşmaya teknolojisini entegre ederek kullanıcıların Spot sorularını sesli olarak sormasına izin verdi. Spot, ChatGPT’yi kullanarak gerçek zamanlı olarak yanıt verebiliyor. Sonuç olarak soruları yorumlayabilen, belgeleri ayrıştırabilen ve yanıtları formüle edebilen bir robot köpek ortaya çıkıyor.

Santiago tarafından yayınlanan bir videoda, Spot’un pil seviyesi, görev ayrıntıları ve daha fazlası hakkında soruları yanıtladığını görüyoruz. Bunlara oranla daha  sevimli olan şey, Spot’un başını sallayarak veya sallayarak evet-hayır cevabını bile belirtebilmesi oluyor. Bu da ona ekstra bir sevimlilik katıyor.

IT Home’a ​​göre robot köpekler, her gün otomatik görevler yürütüyor ve her görev, yalnızca bir teknisyenin anlayabileceği, uzun ve anlaşılması zor bir yapılandırma dosyası kullanıyor. Robot köpek her görevden sonra çok fazla veri toplar, ancak tüm bu verileri herhangi bir zamanda sorgulamanın kolay bir yolu bulunmuyor. İşte burada ChatGPT devreye girerek yapılandırma dosyalarını anlamayı ve verileri sorgulamayı kolaylaştırıyor.

Elbette, bazı insanlar yapay zekayı robotlara entegre etme konusunda gergin olabiliyor. Bir yapay zeka modeli kullanarak insanlarla iletişim kuran robotlar fikri, robotların yaratıcılarına sırt çevirdiği distopik bir geleceğin görüntülerini çağrıştırıyor. Şimdilik her şey robot köpek kullananların işini daha verimli hale getirmeye yönelik ilerleyecek. 

Güncel İçerikler