Huawei Sağlık uygulaması, Google Play Store’dan kaldırıldı

Huawei imzalı akıllı saat ya da bilekliğe sahip olan kişilere detaylı sağlık analizi hizmeti sunan Huawei Sağlık (Huawei Health) uygulaması, Google Play Store tarafından kaldırıldı.

Huawei imzalı akıllı saat ya da bilekliğe sahip olan kişilere detaylı sağlık analizi hizmeti sunan Huawei Sağlık (Huawei Health) uygulaması, Google Play Store tarafından kaldırıldı. Uygulamayı yüklemek isteyen kişiler, AppGallery ya da APK dosyası olarak yükleyebiliyor.

Huawei Health, Samsung Health uygulamasına benzer özellikler sunan bir sağlık izleme uygulaması olarak karşımıza çıkıyor. Kullanıcılar, uygulamayı bir Huawei giyilebilir cihazına bağlayarak, adım sayma, kalp atış hızı izleme, uyku takibi ve daha fazlası gibi fitness ve sağlıkla ilgili etkinliklerini takip edip ve yönetebiliyor.

Uygulama, her ne kadar Google Play Store’dan kaldırılsa da Apple’ın App Store’unda ve Samsung’un Galaxy Store’unda hala yer alıyor. Size hatırlatmak için Huawei Health, bir kullanıcının sağlık ve fitness verileri hakkında ayrıntılı bilgiler sağlamak için akıllı saatler ve akıllı bileklikler dahil olmak üzere Huawei giyilebilir cihazlarıyla eşleştirilebiliyor.

Şu an için Huawei Health’in neden Google Play Store’dan kaldırıldığı hakkında henüz herhangi bir bilgi bulunmuyor. Bunun nedeni, teknik sorunlardan Huawei’nin uygulamayı daha yeni Android API’lerine güncelleyememesine kadar bir dizi neden olabilir. Ancak halihazırda uygulama, cihazınızda zaten yüklüyse onu yine de normal şekilde kullanabilmeniz gerekiyor.

Her ne kadar telefonlarda yüklenen cihazlar karlı gibi gözükse de gelecekte güncellemeler veya hata düzeltmeleri bu cihazlarda AppGallery güncellemeleri yada yeni APK sürümleriyle güncellenmediği sürece maalesef yeni özellikler kullanılamayacak.

Güncel İçerikler