Huawei, ChatGPT ile rekabet edebilmek için PanGu Chat üzerinde çalışıyor

Çinli teknoloji devi Huawei, OpenAI'ın ChatGPT'si ile doğrudan rekabet eden yeni çok modlu büyük ölçekli modeli "PanGu Chat"i piyasaya sürmeye hazırlanıyor. PanGu Chat'in resmi lansmanı ve dahili testinin 7 Temmuz'da Huawei Cloud Developer Conference'da yapılması planlanıyor. 

Çinli teknoloji devi Huawei, OpenAI‘ın ChatGPT‘si ile doğrudan rekabet eden yeni çok modlu büyük ölçekli modeli “PanGu Chat“i piyasaya sürmeye hazırlanıyor. PanGu Chat’in resmi lansmanı ve dahili testinin 7 Temmuz’da Huawei Cloud Developer Conference‘da yapılması planlanıyor.

Yeni chatbot, B2B ve B2G sektörlerindeki kurumsal müşterileri hedefliyor. PanGu-Σ modeli, Huawei’nin MindSpore çerçevesi içinde geliştirildi ve konuşma yetenekleri açısından OpenAI’nin GPT-3.5 modeliyle karşılaştırılabilecek etkileyici 1.085 trilyon parametreye sahip oluyor. Huawei’nin 2021’de tanıtılan ve 2022’de 2.0 sürümüne yükseltilen PanGu modelinin bir uzantısı oluyor. PanGu modeli, NLP, CV, multimodal ve bilimsel bilgi işlem modelleri için modüller içeriyor.

PanGu NLP modeli, farklı sistemlerde esneklik için anlayış ve üretim yeteneklerini birleştiren bir  Encoder-Decoder mimarisi kullanıyor. Minimum veri ve öğrenilebilir parametrelerle ince ayar yapılabiliyor. Bu da onu akıllı kamuoyu analizi ve pazarlama gibi uygulamalarda hızlı dağıtım için uygun hale getiriyor.

PanGu CV modeli, endüstrinin en büyüğüdür ve talep üzerine çıkarma işlemini destekler. Geliştirilmiş küçük örneklem öğrenme yetenekleri ve sektördeki lider performansıyla akıllı denetim ve akıllı lojistikte öne çıkıyor.

Huawei’nin PanGu meteorolojik modeli, geleneksel yöntemleri geride bırakarak yüksek doğrulukla gerçek zamanlı hava tahmini sunuyor. Tayfun yolu tahminindeki hataları azaltmak için yenilikçi ağ yapıları ve algoritmalar kullanıyor.

Uzmanlar, önemli bilgi işlem gücü ve yetenek havuzuyla Huawei’nin PanGu modelinin Çin’de lider bir model haline geleceğini tahmin ediyor. PanGu ekosisteminin, Huawei’nin ekosistem şirketlerine fayda sağlayan ve gelişmiş yeteneklerle çeşitli sektörleri güçlendiren hızlı bir gelişim göstermesi bekleniyor.

Güncel İçerikler