Google, Windows için Android Nearby Share Beta sürümünü yayınladı

Google, Windows PC platformu için Android Nearby Share uygulamasının beta sürümünü yayınladı. Uygulama, kendi cihazlarınız arasında hızlı bir şekilde dosya paylaşımı için daha basit bir yöntem sunmanın bir yolu olarak lanse edildi.

GoogleWindows PC platformu için Android Nearby Share uygulamasının beta sürümünü yayınladı. Uygulama, kendi cihazlarınız arasında hızlı bir şekilde dosya paylaşımı için daha basit bir yöntem sunmanın bir yolu olarak lanse edildi.

Arama motoru devi, daha kolay ve daha hızlı dosya paylaşımı için Nearby Share uygulamasını ilk olarak 2020’de başlatmıştı ve şimdi PC platformunu da kapsayacak şekilde genişletiyor. Google‘a göre yaklaşık 3 milyar aktif Android cihazı, Android telefonlar, tabletler ve Chromebook’lar arasında hızlı bir şekilde dosya gönderip almak için Nearby Share’i kullanabilecek. Yeni Nearby Share Beta, kullanıcılara Windows PC’lerinden dosya gönderip almaları için alternatif bir yol sunuyor.

Bu sistem, dosyaların transferini kolaylaştırmak için beta uygulaması aracılığıyla mümkün hale geliyor. Uygulamanın sorunsuz bir şekilde çalışması için beta halindeki platform arka planda çalışır halde bekliyor. Böylece dosyaları aktarmak için her seferinde uygulamayı manuel olarak çalıştırmanız gerekmiyor. Veri aktarımı, uygulamaya kolayca sürüklenip bırakılabilen fotoğraflar, videolar ve belgeler gibi dosyaları içeriyor. Kullanıcılar ayrıca sağ tıklama menüsündeki “Yakındaki Paylaşımla Gönder” seçeneğine de tıklayabilir. Bunu takiben, yakındaki tüm Android cihazların bir listesini görecek ve dosyaları aktarmak istediklerini seçebilecekler.

Şu an itibarıyla Google, ABD’de ve dünyanın diğer bazı bölgelerinde Windows için Nearby Share beta sürümünü duyurdu. Ayrıca, ARM tabanlı cihazlarda bu işlevsel özellik şu anda maalesef desteklenmiyor. Uygulamayı test etmek isteyenler buradaki bağlantıya tıklayarak Windows PC’de beta sürümünü kolaylıkla deneyebiliyor.

Güncel İçerikler