Google, Android uygulamalarının kullanıcı verilerini silmesini isteyecek

Google, bir uygulama hesabını silmeyi, bir hesap oluşturmak kadar kolay hale getirmek istiyor. Şirket, Play Store‘daki Android uygulamalarının yakında bir hesabı ve verilerini hem uygulama içinden hem de web üzerinden silmenize izin vermek zorunda kalacağını duyurdu.

Bu yeni karar sonucunda uygulamayı kullanan kişiler, hesabını tamamen silmek istediğinde, geliştiricilerin de hesabın verilerini de silmesi gerekecek. Hareket, kullanıcıları verileri üzerinde sahip oldukları kontrol konusunda “daha iyi eğitmeyi” ve hem uygulamalara hem de Play Store’a genel olarak güveni artırmayı amaçlıyor. Ayrıca daha fazla esneklik sağlar. Google, hesabınızı tamamen silmek zorunda kalmadan belirli verileri (yüklediğiniz içerik gibi) silebileceğinizi söylüyor. 

Web gereksinimi, yalnızca bilgilerinizi temizlemek için bir uygulamayı yeniden yüklemek zorunda kalmamanızı da sağlıyor. Bu yeni politika aşamalı olarak yürürlüğe girecek. İçerik üreticilerinin, uygulamalarının güvenlik formunda veri silmeyle ilgili soruları yanıtlamak için 7 Aralık’a kadar süreleri bulunuyor. Mağaza listeleri, değişiklikleri 2024’ün başlarında göstermeye başlayacak. Geliştiriciler, uzatma için önümüzdeki yılın 31 Mayıs’ına kadar başvurabilecek.

0

Değişiklikler, Apple’ın App Store için benzer bir kural koymasından birkaç ay sonra geliyor. Her iki durumda da şirketler, gizlilik ihlalleri ve ardından gelen serpintilerden endişe duyuyorlar. Bir uygulamayı kullanmayı bıraktıklarında hesapları veya hassas bilgileri kolayca silemeyecekleri için kullanıcıların veri ihlallerinin tuzağına düşmesini istemiyorlar.

Bu aynı zamanda, düzenleyicilerin hizmetler üzerinde daha fazla kontrol talep etme yönündeki çabalarını da takip ediyor. Böylece uygulama sahiplerinin istedikleri gibi hareket etmesinin önüne geçiyor.

Güncel İçerikler