Google Play Store, depolama alanından tasarruf edebilmek için uygulamaları arşivliyor

Google yakında, kullanıcıların akıllı telefonlarına uygulama yüklemek için daha fazla alana sahip olmalarını sağlayacak Play Store için yeni bir özellik sunacak. Google'ın bir süredir üzerinde çalıştığı "Otomatik arşivleme" özelliği, uzun süredir kullanılmayan uygulamalardan gereksiz verileri otomatik olarak silerek daha fazla depolama alanı sağlayacak.

Google yakında, kullanıcıların akıllı telefonlarına uygulama yüklemek için daha fazla alana sahip olmalarını sağlayacak Play Store için yeni bir özellik sunacak. Google‘ın bir süredir üzerinde çalıştığı “Otomatik arşivleme” özelliği, uzun süredir kullanılmayan uygulamalardan gereksiz verileri otomatik olarak silerek daha fazla depolama alanı sağlayacak.

Bir kullanıcının akıllı telefon depolama alanı dolduğunda, biraz yer açmanın tek yolu uygulamaları kaldırmak veya diğer veri veya dosyaları silmektir. Ancak “otomatik arşivleme” özelliğinin kullanıma sunulmasıyla kullanıcılar bu senaryoda büyük fayda sağlayabileceği düşünülüyor. 

Sızıntılar dahilinde ortaya çıkan bu özellik, bir uygulamanın kodunun ve kaynaklarının büyük bir kısmının silinmesine olanak tanıyor. Böylece yerden tasarruf sağlıyor ve gerektiğinde bunları Play Store’dan otomatik olarak tekrar indiriyor. Bu özelliğin, bir uygulamanın boyutunu telefondan tamamen kaldırmadan neredeyse %60 oranında azaltabileceği bildiriliyor. Ayrıca, tüm kişisel veriler ve ayarlar korunuyor ve uygulamanın simgesi başlatıcıda görünmeye devam ediyor.

Uygulamayı otomatik olarak arşivledikten sonra kullanmak için, uygulamanın simgesine dokunmanız yeterli oluyor. Gerekli dosyalar indirilerek, uygulamayı herhangi bir veri kaybı olmadan kullanmanıza olanak tanıyor. Bununla beraber her uygulamanın otomatik arşivleme özelliği için uygun olmayacağını unutmamak gerekiyor.

İşlemi daha da sorunsuz hale getirmek için bu özellik, arşivlenmesi gereken kullanılmayan Android uygulamalarını otomatik olarak seçecektir. Yeni uygulamalar yüklerken, seçeneği etkinleştirmenizi isteyen bir açılır pencere göreceksiniz. Ardından Play Store, yüklemek istediklerinize yer açmak için gereksiz uygulamaların sayısını hemen azaltacak çalışmalar yapmaya başlar.

Bu işlevsel özellik, arşivlenecek uygulamaları manuel olarak seçme ihtiyacını ortadan kaldırarak kullanıcıların zamandan ve emekten tasarruf etmesini sağlayarak daha sorunsuz bir deneyim sağlıyor. Depolama alanında sorun yaşayan kişiler için özelliğin oldukça önemli olacağı tahmin ediliyor.

Güncel İçerikler