Android, Google’ın yapay zekası Bard’ı sistemine entegre edecek

Dünyanın en çok kullanılan işletim sistemlerinden Android, Google'ın özel olarak geliştirdiği yeni yapay zekası Bard'ı sistemine entegre edecek. Bu hareketle Google, ChatGPT ve Bing gibi diğer chatbot'larla rekabet etmeyi planlıyor. 

Dünyanın en çok kullanılan işletim sistemlerinden Android, Google’ın özel olarak geliştirdiği yeni yapay zekası Bard‘ı sistemine entegre edecek. Bu hareketle Google, ChatGPT ve Bing gibi diğer chatbot’larla rekabet etmeyi planlıyor.

Yapay zekanın günlük hayatımıza entegrasyonu, Google gibi teknoloji devleri için önemli bir odak noktası oldu. Son yıllarda Google, yapay zeka geliştirmede büyük adımlar attı. En yenilikçi içeriklerinden biri de Google Bard oldu. 

Başlangıçta Bard, genel bir bekleme listesiyle özel bir sürüm olarak yayınlandı ve kullanımı yalnızca özel web sitesiyle sınırlıydı. Ancak son aylarda Google, Bard ve diğer LaMDA tabanlı teknolojileri popüler hizmetlerine entegre etmek için önemli çabalar sarf ediyor. Buna Gmail’de otomatik oluşturulan taslaklar, Google Dokümanlar’daki gelişmiş metin oluşturma özellikleri ve Google Mesajlar’da yapay zeka tarafından oluşturulan otomatik yanıtlar dahil oluyor. Bu entegrasyonlar, kullanıcılar için geliştirilmiş üretkenlikle sonuçlanıyor.

Bard, bir web tarayıcısı aracılığıyla Android’de kullanılabiliyor. Ancak Bing ile Microsoft Edge’de GPT-4 kadar henüz entegre olmadı. Google, Bard için bir ana ekran widget’ı eklemeyi planlıyor. Bu plan, Android kullanıcılarının Bard’a erişmesini kolaylaştırıyor.

Söylentilere göre Bard’ın widget’ı, yakında özel bir ana ekran widget’ı eklenerek Android’de yer alacak. Bu hamle, yapay zekanın Android kullanıcıları için kullanımını daha da kolaylaştıracak. Made by Google AI’ın Google uygulamasına entegre edilip edilmeyeceği veya bağımsız bir uygulama olarak yayınlanıp yayınlanmayacağı henüz bilinmiyor.

Google, bu yıl 10 Mayıs’ta gerçekleşecek olan Google I/O 2023 konferansında yapay zeka ile ilgili birkaç duyuruyu paylaşmayı planlıyor. Etkinlik, Pixel 7a ve yeni Pixel Tablet’in resmi çıkışıyla aynı zamana denk gelecek. Bard muhtemelen önümüzdeki haftalarda Pixel cihazlarının odak noktası haline gelecek. Bard’ın Android işletim sistemine entegrasyonu, yapay zeka teknolojisi için önemli bir adım olacak. 

Güncel İçerikler