BYD, şehir içi ulaşıma yönelik geliştirdiği Seagull modelini tanıttı

Çin'in en büyük elektrikli araç üreticilerinden BYD, yeni mikro elektrikli arabası Martı'nın resmi tanıtım görselini yayınladı. Şehir içi yolcular için uygun fiyatlı ve kompakt bir seçenek olarak tasarlanan Seagull, BYD'nin e-platform 3.0'ını temel alıyor.

Çin’in en büyük elektrikli araç üreticilerinden BYD, yeni mikro elektrikli arabası Martı’nın resmi tanıtım görselini yayınladı. Şehir içi yolcular için uygun fiyatlı ve kompakt bir seçenek olarak tasarlanan Seagull, BYD’nin e-platform 3.0’ını temel alıyor.

Seagull’un tasarımı, dinamik hatların ve keskin açıların göz alıcı buluşmasını bizlere yansıtıyor. Modern ve rakiplerine göre ayırt edici bir görünüme sahip olan aracın ön yüzünde trapez hava girişi ve şirketin “buz kıran gözler” olarak adlandırılan bir çift çarpıcı far ile kapalı bir tasarım anlayışı bulunuyor.

Otomobilin genel boyutları 3780 mm uzunluk, 1715 mm genişlik ve 1540 mm yükseklik, 2500 mm dingil mesafesinde oluyor. Bu boyutlar, aracın şehir içinde kullanımının oldukça rahat olduğunu gösteriyor. Kompakt ancak pratik 5 kapılı, 4 koltuklu tasarım, Seagull’un çekirdek aileler veya arkadaş gruplarını rahatça seyahat etmesine önem veriyor. Küçük boyutuna rağmen, e-platform 3.0 tarafından sağlanan akıllı alan kullanımı ve verimli yerleşim düzeni sayesinde otomobilin şaşırtıcı derecede geniş bir iç mekan sunmasını sağlıyor.

BYD Seagull, maksimum 55 kW ve 70 kW güç çıkışı sunan iki güçlü motor seçeneğiyle gelecek. 130 km/sa azami hıza sahip olan Seagull, şehir içi ulaşım ve kısa yolculuklar için mükemmel sonuçlar sunması bekleniyor. Otomobilin en etkileyici yönlerinden biri de piyasadaki birçok yüksek fiyatlı elektrikli araca rakip olan 400 km’lik maksimum seyir menzili oluyor. Bu genişletilmiş menzil, sürücülerin sık sık şarj etme ihtiyacı duymadan daha uzun mesafeler kat edebilmesine yardımcı oluyor.

Elektrikli araç pazarı büyümeye devam ederken BYD Seagull, daha sürdürülebilir bir geleceği kucaklamak isteyenler için heyecan verici yeni bir seçenek olarak öne çıkıyor. Aracın fiyatının 80.000 – 100.000 yuan (15 bin dolar civarı) arasında olacağı tahmin ediliyor.

Güncel İçerikler