Yerli oyun yatırım şirketi WePlay Ventures, Avrupa ve Orta Asya pazarına açılıyor

Geçtiğimiz yıl ana merkezini Hollanda’ya taşıyarak Avrupa’ya ilk adımını atan Türkiye'nin en aktif oyun yatırımcılarından WePlay Ventures, Türkiye’deki gücünü Avrupa ve Orta Asya pazarına taşıyacak.

Türkiye’nin ilk oyun sektörü odaklı yatırım fonu olarak 2020 yılında faaliyetlerine başlayan WePlay Ventures, faaliyet alanını Avrupa ve Orta Asya’ya doğru genişletiyor.

Geçtiğimiz yıl ana merkezini Hollanda’ya taşıyarak Avrupa’ya ilk adımını atan WePlay, Türkiye’deki başarısını Avrupa ve Orta Asya’ya yayarak bölgenin en kapsamlı yatırım ve hızlandırma platformunu kurmayı amaçlıyor.

WePlay Ventures 11 ülkede yeni operasyon merkezleri açıyor

15 oyun girişimine yatırım yaparak Türkiye’nin ilk ve en aktif oyun sektörü odaklı yatırım fonu olmayı başaran WePlay, yatırım bölgesini Avrupa ve Orta Asya’ya genişleterek bölgedeki oyun girişimlerini destekleyecek. Başarılı yatırım şirketi, Avrupa’nın önemli oyun şirketleriyle yapmış olduğu iş birliklerinin de katkısıyla bölgedeki erken aşama oyun stüdyolarını hızlandırmayı ve ardından yatırım yapmayı amaçlıyor.

Hollanda ve Türkiye’ye ek olarak Fransa, Almanya, Danimarka ve Polonya başta olmak üzere 11 farklı ülkede açacağı operasyon merkezleri ve atayacağı ülke sorumluları ile bölgedeki erken aşama oyun stüdyolarını ilk günden itibaren yakından takip ederek en iyi yatırım fırsatlarına ulaşmayı hedefliyor.

WePlay’den iki yeni platform; WePlay Hub ve WePlay Starz

WePlay Ventures, yatırım öncesinde girişimlere destek verecek olan WePlay Hub ve WePlay Starz platformlarını hayata geçirmeye hazırlanıyor.

WePlay Hub ile erken aşama oyun stüdyolarına teknik ve yönetimsel konularda eğitimler vererek girişimleri yatırıma hazırlıyor olacak. Girişimler üç ay boyunca alanında uzman mentorlardan oyun geliştirme, finans, strateji ve iş geliştirme gibi birçok konuda eğitim alarak başarılı bir oyun şirketi kurmanın temelini atacak.

WePlay Starz platformu ile oyun sektöründeki birçok profesyonele direkt olarak ulaşım sağlayacak oyun stüdyoları bu kişilerden danışmanlık alarak başarılı ve başarısız oldukları noktaları keşfedebilecek.

WePlay Ventures bu sayede erken aşama oyun stüdyolarıyla ilk günden itibaren bire bir temasta bulunarak onları destekleyecek ve yatırım yapacak.

Güncel İçerikler