Finans endüstrisini karbondan arındırmak isteyen Connect Earth, 5.6 milyon dolar yatırım aldı

Finans sektörünü iklim eylemine karşı harekete geçirmeye daha da yakınlaştıran Connect Earth, 5.6 milyon dolar yatırım aldı.

Finans sektörünü iklim eylemine karşı harekete geçirmeye daha da yakınlaştıran Connect Earth, 5.6 milyon dolar yatırım aldı. Gresham House Ventures tarafından yönetilen tura mevcut yatırımcılar Market One Capital, Mustard Seed MAZE, Venista Ventures ve yeni yatırımcılar Love Ventures, Global Brain ve CVC ortağı The Norinchukin Bank, Portfolio Ventures, Super Capital ve stratejik melek yatırımcılar katıldı.

Tüketiciler ve şirketler, sürdürülebilirlik ve karbon etkisine göre giderek daha da fazla şekilde bilinçli kararlar alıyor. Hangi ürünleri satın alacağınızı seçmekten, nereye ve neye yatırım yapacağınızı bilmeye kadar, iklim eylemi ve daha sürdürülebilir bir dünyaya katkıda bulunma, finansal seçimlerimizle yakından bağlantılı ve her geçen gün daha da önem kazanan bir konu oluyor. İşte bu konular için Connect Earth çeşitli çalışmalar yapıyor. 

2021’de kurulan girişim, finans kurumlarının müşterilerine günlük harcamalarının ve yatırım kararlarının iklim etkisine ilişkin şeffaf içgörüler sunmalarına yardımcı olan bir karbon izleme API’si sunuyor. Finans sektörünü iklim eylemine yaklaştırıyor ve daha sürdürülebilir toplumların ortaya çıkması için uygun bir yol açıyor.

Connect Earth’ün ayrıca SAP, Think Machine ve Q2 gibi şirketlerle ortaklıkları bulunuyor. Müşterilerin Connect Earth’ün verilerini kendi pazar yerleri aracılığıyla kullanmalarına olanak tanıyor.

Connect Earth’ün Kurucu Ortağı ve CEO’su Alexander Lempka

“Finans sektöründe karbondan arındırma girişimleri hızla büyüyor. Bu nedenle finans kurumlarının müşterilerinin emisyonlarını ölçmelerine ve azaltmalarına yardımcı olmak için ürün teklifimizi daha da ölçeklendirmemiz gerekiyor. Bu yatırım turu, küresel olarak etkimizi katlanarak artırmamızı sağlıyor.”

Bu yeni yatırımla girişim, iklim teknolojisi çalışmalarını büyütmeyi, Avrupa’daki operasyonlarını büyütmenin yanı sıra ABD’ye genişlemeyi hızlandırmayı planlıyor.

Güncel İçerikler