Seyahat platformu Welcome Pickups, 5.3 milyon euro yatırım aldı

Kullanıcılar için yeni rotalar ve hizmetler geliştiren seyahat teknolojisi girişimi Welcome Pickups, 5.3 milyon euro yatırım aldı.

Seyahat teknolojileri üzerinde çalışmalar yapan Welcome Pickups, 5.3 milyon euro yatırım aldı. Tur, mevcut yatırımcılar Market One Capital, Flashpoint ve Venture Friends‘in katılımıyla gerçekleşti.

Seyahat endüstrisi, pandeminin ardından iyi gittiğinden ve gerçekten toparlanmaya başladığından olumlu yönde ilerlemeye devam ediyor. Artık seyahat şirketleri, oldukça kişiselleştirilmiş deneyimler ve geziler oluşturmak için teknolojiden yararlanıyor. Bu sayede seyahat için giderek daha fazla teknoloji tabanlı yaklaşımlar elde ediyor. 2015 yılında pandemi öncesi kurulan Welcome Pickups, bu zorlu günleri atlatmayı başaran ve kişiselleştirilmiş seyahat deneyimine öncülük eden seyahat sağlayıcılardan biri oluyor.

Atina merkezli girişim, bütünsel bir içi seyahat deneyimi sunmayı amaçlıyor. Sunduğu platformla beraber, yolcu transferinden seyahat ürünlerine, seyahat programlarından eşyalara ve faydalı bilgilere kadar tüm gezgin ihtiyaçlarını karşılıyor. Welcome Pickups, seyahat sürecini yeniden tanımlayarak daha kişisel hale getirmeyi amaçlıyor.

Girişim, süreçleri kolaylaştırmak ve geliştirmek için teknolojiyi kullanmaya, operasyonlar boyunca ürün liderliğindeki otomasyonu artırmaya odaklanıyor. Welcome Pickups’ın paltformu, kullanıcıların kişiselleştirilmiş ve sağlıklı seyahat deneyimleri oluşturmasına yardımcı oluyor.

Welcome Pickups, yalnızca Covid krizinden sorunsuz kalmadı, aynı zamanda 2022’de 1 milyondan fazla yolcuya hizmet vererek büyüme ve finansal sonuçlar elde etti. 33 yeni şehrin operasyonlarına dahil edilmesiyle birlikte dünya çapında 100 şehirde varlığını sürdürürken, yıllık %50‘yi aşan büyüme oranlarına ulaştı.

Welcome Pickups CEO’su Alex Trimis, “Yeni yatırım, Kuzey Amerika ve Güney Amerika’da yeni rotalar açmaya güçlü bir şekilde odaklanarak, hedef ağını ikiye katlama hedefiyle şirketin coğrafi erişimini hızlandırmak için kullanılacak. Yatırımın bir kısmı, şirketin herkes için eksiksiz, kişiselleştirilmiş ve kapsayıcı bir seyahat deneyimi yaratma misyonunu desteklemek için müşteri deneyimini daha da iyileştirmeye ve yeni ürünler geliştirmeye gidecek.” dedi.

Güncel İçerikler