Pinterest, kolay oluşturma uygulaması Shuffles’a alışveriş özellikleri getiriyor

Görsel içerik odaklı sosyal medya platformu Pinterest, kolaj oluşturma uygulaması Shuffles‘a alışveriş özellikleri getirmeye hazırlanıyor.

Görsel içerik odaklı sosyal medya platformu Pinterest, kolaj oluşturma uygulaması Shuffles‘a alışveriş özellikleri getirmeye hazırlanıyor. Bununla beraber şirket, olumlu gidişata bağlı olarak Shuffle’ı kendi uygulaması içerisine entegre etmek istiyor.

Shuffles, kullanıcıların görsel içerikler oluşturup yayınlanmasını ve hemen ardından da diğer sosyal medya platformlarında yayınlanmasını sağlıyor. Özellikle Z kuşağı tarafından ilgiyle karşılanan Shuffles, içeriklere müzik eklenmesini ve özel topluluklar oluşturarak kişinin arkadaşlarıyla paylaşmasına yardımcı oluyor.

İlk çıktığı zamanlarda oldukça ses getiren uygulama, davetiye usulü çalıştığı için popülaritesinde düşüş yaşadı. Shuffles, Ağustos ayında ABD’deki App Store’un Lifestyle kategorisinde 1 numara yer aldı. Kasım ayında davetiye ile test etmenin kalktığını paylaştığımız uygulama, iOS işletim sistemli cihazlar üzerinden yalnızca ABD, Kanada, Büyük Britanya, İrlanda, Avustralya ve Yeni Zelanda’da aktif olarak kullanılabiliyor.

Uygulama, tüm alışveriş özelliklerine normal bir şekilde sahip olacak. Kullanıcılar, kolajlarda kullanılan tek tek kısımlara dokunabilecek, alışveriş yapmak için benzer ürünlerle birlikte markayı, fiyatı ve diğer ürün meta verilerini görebilecek.

Şirket, “Tipik ürün keşfinin aksine, Shuffles, deneyimi ilham verici ve eğlenceli hale getiren bir etkileşim getiriyor. Z kuşağı, emsallerinin yanı sıra yeni ve ilgili içeriğin küratörlüğünü yapıyor ve bu da hızla modaya uygun, alışveriş yapılabilir fikirlerden oluşan bir pazar oluşturuyor. Karıştırmaların birden fazla Pinden ürün kesikleri katmanlarını içerebilen yüksek yoğunluklu yapısı, tüketicilerin daha derine inmesine ve aynı Pinleri içeren diğer Karıştırmalara bağlanmasına olanak tanıyor. Tüketici davranışının nasıl geliştiğini ileriye bakarken, alışverişten başlayarak Shuffles kolaj içeriğini Pinterest’e entegre etmenin yollarını test ediyoruz.” açıklamasını yaptı.

Önümüzdeki aylarda şirket, markaların alışveriş yapanlarla bağlantı kurmasına yardımcı olacak ek yollar sunmayı planlıyor.

Güncel İçerikler