Pinterest, uygulamasında e-ticaret’in önünü açacak güncellemeler getiriyor

Pinterest, uygulamasında e-ticareti canlandıracak birtakım özellikler getiriyor. Your Shop bölümü sayesinde kullanıcılar, ürünlerini Pinterest üzerinden satabilecekler.

Pinterest, yıllık reklam veren zirvesinde duyurduğu bazı özelliklerle e-ticarete daha da odaklanıyor. Platform, kullanıcılarının uzun süredir doğrudan Pinterest’te alışveriş yapmanın bir yolunu aradıklarını ve artık bazı satın alma işlemlerini uygulamadan çıkmaya gerek kalmadan tamamlanabileceğini söylüyor.

Uygulama içi ödeme özelliği şu anda ABD’deki bazı Shopify satıcıları için beta sürümünde. Pinterest, bu yıl ABD’de erişimi genişletmeyi planlıyor. Şirket, yakında daha fazla ayrıntıyla Shopify üzerinden mağaza işleten kişilerle iletişime geçmeyi düşünüyor.

Şirket ayrıca Pinterest Presents‘ta Your Shop adlı bir özelliği duyurdu. Pinterest bu özelliğini, kullanıcılara kendi kişiselleştirilmiş alışveriş sayfalarını sunacak “kişisel alışveriş konsiyerji” olarak adlandırıyor. Bu özellik tercihlerinize ve etkinliklerinize göre içerik oluşturucuları ve markaları öneriyor. Özellik, şu anlık bazı ABD kullanıcıları için beta sürümünde. Pinterest, uluslararası bir sunumdan önce bu yıl Your Shop bölümünü ABD’deki tüm kullanıcılara sunmayı planlıyor.

Ayrıca Pinterest, satıcıların platforma katalog yüklemesinin ve fiyatları güncel tutmasının da oldukça kolay olacağını söylüyor. ABD, İngiltere ve Kanada’daki satıcılar bir “trend aracı” kullanarak gerçek zamanlı arama verilerini görüntüleyebilecek, trend önerilerini görebilecek ve hedef kitleleri hakkında daha fazla bilgi edinebilecekler. Trendler aracı, 2022’de diğer ülkelerde de kullanıma sunulacak.

Pinterest, uygulama içi ödeme özelliğini ekleyerek Instagram’ın izinden gidiyor. Instagram, 2020’den beri benzer bir özelliğe sahiplik yapıyor. Meta’nın uygulaması, 2020’nin sonuna doğru özel bir alışveriş bölümü eklemişti.

Bu yılın başlarında Pinterest, kullanıcılarının artırılmış gerçeklik kullanarak ürünü satın almadan önce bir mobilyanın evlerinde nasıl duracağını görmelerini sağlayan bir özellik eklemişti.

Güncel İçerikler