Pinterest, kolaj oluşturma uygulaması Shuffles’ı kullanıma sundu

Pinterest, gençlerin kendi tarzlarına uygun ve farklı kolajlar yapamasını sağladığı Shuffles uygulamasını kullanıma sundu.

Görsel içerik odaklı sosyal medya platformu Pinterest, kolaj oluşturma uygulaması Shuffles‘ı kullanıma sundu. Ağustos ayında yalnızca sınırlı kullanıcıların erişim sağladığı uygulamaya artık herkes kolayca erişim sağlayabiliyor.

Shuffles, kullanıcıların görsel içerikler oluşturup yayınlanmasını ve hemen ardından da diğer sosyal medya platformlarında yayınlanmasını sağlıyor. Özellikle Z kuşağı tarafından ilgiyle karşılanan Shuffles, içeriklere müzik eklenmesini ve özel topluluklar oluşturarak kişinin arkadaşlarıyla paylaşmasına yardımcı oluyor. 

İlk çıktığı zamanlarda oldukça ses getiren uygulama, davetiye usulü çalıştığı için popülaritesinde düşüş yaşadı. Shuffles, Ağustos ayında ABD’deki App Store’un Lifestyle kategorisinde 1 numara yer aldı. Sensor Tower’ın verilerine göre Shuffles şu anda 228 numaraya geriledi. Geçen ay Shuffles, dünya çapında 20.000 kez indirildi. Temmuz 2022’de App Store’da 211.000 kez indirilen uygulamanın büyük düşüş yaşamasının hemen ardından herkes tarafından kullanılabilir hale geliyor.

Uygulamanın amacı, platform üzerinden daha fazla yenilikçi fikirleri hayata geçirerek kullanıcılarını sıradanlığın ötesine taşımak oluyor. Uygulamaya sahip kişiler Shuffles’ı aktif etmek için Pinterest’in kendi fotoğraf kitaplığını kullanıyor ya da iPhone’larının kamerasıyla eklemek istedikleri nesnelerin fotoğrafları çekerek kolajlar oluşturuyorlar. Pinterest ayrıca, kullanıcıların kendi fotoğraflarından, Pinterest panolarından veya yeni Pinler arayarak nesneleri kesmelerine olanak tanıyan bir teknoloji de geliştirdi.

Uygulama, Pinterest’e bağlı olarak çalışıyor. Kolajlardaki nesneler Pinterest’e geri gidiyor. Böylece kullanıcılar beğendikleri öğelere dokunup ardından bunları doğrudan Pinterest’in uygulamasında görüntüleyebiliyor ve içerik üreticisinin hazırladığı bir kolajı web sitesinde satılıyorlarsa satın alınabilirler.

Shuffles, sosyal medyayı yalnızca ağ oluşturmak için değil, genellikle yaratıcı, kendini ifade etmek için kullanan daha genç kitleyi hedefliyor. Her ne kadar geniş çapta kullanıma sunulsa da uygulamanın hala test aşamasında olduğu açıklandı.

Güncel İçerikler