Pinterest, mobilya satıcılarına AR desteği sunarak eşyaların deneyimlenebilmesini sağlıyor

Mobilya satışı yapan büyük markalar ile anlaşan Pinterest, platformu üzerinden eşyaların deneyimlenebilmesini ve satın alınabilmesini sağlayacak.

İçerisinde pek çok görsel barındıran popüler sosyal medya platformu Pinterest, yeni özelliklerini kullanıcılarına sunmaya devam ediyor. Arttırılmış Gerçeklik ile günümüzde birçok şey yapılabilir durumda iken çoğu aktiviteyi halen fiziksel olarak yapma ihtiyacı duyuyoruz. Örneğin bir mobilya seçimi. Pinterest de bu konuyu ele alıyor ve eşyaların AR ile deneyimlenebilmesini sağlıyor.

Wallmart, Crate & Barrel, CB2, West Elm ve Wayfair gibi popüler markalar ile görüşen Pinterest, platformu üzerinden AR ile ürünlerin deneyimlenebilmesini sağlıyor. Uygulamayı keyifli bir toplu alışveriş sitesine dönüştürebilecek bu yapı, platform içerisindeki aktif kullanıcı sayısını arttırmayı ve yeni deneyimler oluşmasını amaçlıyor.

Şirketin duyurusuna göre deneyimlenebilecek bu yapılara “Shoppable Pins” adı verilecek. 80.000’den fazla mobilyayı deneyimlemenizi sağlayacak uygulama, Lens uygulaması ile entegre çalışacak. Beğendiğiniz mobilyaları AR ile deneyimledikten sonra satıcıların web sitesine gidip doğrudan satın alabileceksiniz.

Bu deneyim aslında uzun bir süredir IKEA’nın mobil uygulaması üzerinden elde edilebiliyor. AR ile deneyimlenen ürün çeşitliliği konusunda geri kalan şirketin bu nedenle zamanla pek çok rakibi ortaya çıktı. Target, Amazon, Shopify ve hatta Etsy gibi şirketler IKEA’nın bu deneyimine rakip olarak çıkmıştı. Ayrıca son 1 aya baktığımızda ise Wallmart, kendi metaverse evrenini kurmayı bile düşündüğünü açıklamıştı.

Özelliğin şu an için iOS platformlarında yer aldığını belirtelim. Android’e ne zaman geleceği belli olmayan özellik ile platformun yavaş yavaş alışveriş sitesi olma gibi bir hedefi bulunduğunu belirtelim.

Güncel İçerikler