Veri merkezli makine öğrenimi platformu Seldon, 18.8 milyon euro yatırım aldı

Makine öğrenimi modellerinin dağıtımı, yönetimi, izlenmesi ve açıklanabilirliği için veri merkezli bir makine öğrenimi operasyonları platformu olan Seldon, 18.8 milyon euro yatırım aldı.

Makine öğrenimi modellerinin dağıtımı, yönetimi, izlenmesi ve açıklanabilirliği için veri merkezli bir makine öğrenimi operasyonları platformu olan Seldon, Seri B turda 18.8 milyon euro yatırım aldı. Tur, Bright Pixel tarafından yönetilirken AlbionVC, Cambridge Innovation Capital ve Amadeus Capital Partners katılımıyla düzenlendi.

2014 yılında Alex Housley tarafından kurulan Seldon, iş performansını iyileştirmek ve riski yönetmek için makine öğreniminin benimsenmesini hızlandırmayı hedefliyor. İşletmeler yapay zekaya önemli yatırımlar yapsa da birçoğu ekip iş akışlarındaki çeşitli kısıtlamalar, artan düzenleme ve uyum kısıtlamaları vb. nedeniyle üretim modellerini ölçeklendirmede sorun yaşıyor.

İşte burada Seldon devreye giriyor. Girişim, veri bilimcilerine, makine öğrenimi mühendislerine ve diğer iş ortaklarına makine öğrenimi kullanımını hızlandırmak ve bu sorunları “benzeri görülmemiş bir verimlilikle” çözmek için ihtiyaç duydukları araçları sağlıyor.

Seldon’a göre, kullanıcılar yüzde 92’ye varan üretkenlik artışı bildirdiler ve makine öğrenimi projelerinde milyonlarca dolar tasarruf sağladılar. Diğerlerinin yanı sıra PayPal, Johnson & Johnson, Audi ve Experian gibi en büyük kuruluşların bazılarında tam üretim yaşam döngüsüne güç veriyor.

Kurucu ortak Alex Housley, “Yapay zeka her şeyin içinde ve Seldon, sağlam, ölçeklenebilir ve güvenli altyapı sağlayarak, makine öğrenimi ardışık düzenlerine veri merkezli bir yaklaşıma öncülük ederek, kuruluş genelinde ekip işbirliğine öncelik vererek ve emin olarak makine öğrenimi yatırımından geri dönüş sağlamak için benzersiz bir konuma sahip. Ekipler, en yoğun düzenleyici koşullar altında bile makine öğrenimine güven oluşturarak anlamlı sorunları büyük ölçekte çözebiliyor.” dedi.

Girişim, yatırımı ürün grubunun veri merkezli yapay zeka stratejisini geliştirmek için kullanılacağını açıkladı.

Güncel İçerikler