Londra merkezli fintech Toqio, 20 milyon Euro yatırım aldı

Bankacılık ve finans çözümlerini hızlı bir şekilde oluşturmayı amaçlayan Toqio, 20 milyon euro yatırım aldığını açıkladı.

Londra merkezli fintech Toqio, Avrupa genelindeki çalışmalarını büyütmek için 20 milyon euro yatırım aldığını açıkladı. 18,7 milyon değerindeki Seri A yatırım turu, AlbionVC liderliğinde düzenlendi. Ayrıca girişim, Development of Industrial Technology’den 1,3 milyon euro değerinde hibe desteği aldı.

2019 yılında kurulan girişim, küratörlü fintech modüllerini finansal hizmet sağlayıcılarıyla sunarak kullanıcılarını çözümlerle buluşturuyor. Son beş yılda piyasaya akan yenilikçi fintech’lerin ve finansal hizmet sağlayıcıların çoğalmasıyla birlikte Toqio, bankacılık ve finans çözümlerini hızlı bir şekilde oluşturmak için tasarlanmış düşük kodlu platformu aracılığıyla bu hizmetleri daha erişilebilir hale getirmeye yardımcı olmayı amaçlıyor.

Girişim, sadece bankaların değil, herhangi bir işletmenin iş veya tüketici müşterileri için gömülü finans çözümlerini birkaç gün içinde hızlıca başlatmasına izin veriyor. SaaS platformu ve pazarı aracılığıyla karmaşık yazılımlar oluşturma ve yönetme ihtiyacını ortadan kaldırıyor. Toqio’nun müşterileri arasında Crealsa, Paysme, Blackstar Capital ve MovePay bulunuyor.

Toqio CEO’su ve Kurucu Ortağı Eduardo Martinez Garcia, “Ekibimizi hızla büyütüp İspanya pazarına girdikten sonra Fransa ve Almanya’ya pazarları dahil olmak üzere Avrupa’daki odağımızı genişleteceğiz. Yeni yatırım turu, gelişmeye ve vizyonumuzu gerçekleştirmeye devam etmemizi sağlayacak. Müşterilerimize pazarımız tarafından zenginleştirilmiş banka düzeyinde dijital finans çözümleri oluşturma, özelleştirme ve başlatma yeteneği vererek dünyanın önde gelen fintech SaaS platformu olmayı hedefliyoruz.” dedi.

AlbionVC Yatırım Direktörü Jay Wilson, “Toqio’nun bugüne kadarki büyümesi ve inşa ettiği SaaS sisteminin olağanüstü kalitesinden inanılmaz derecede etkilendik. Şirketin finansal hizmetler ile finansal sonuçlar arasındaki yapısı ve vizyonuyla uyumluyuz. Finansın dijitalleşmesi daha yeni başlıyor ve Toqio’nun peşinden gitmesi gereken devasa bir pazar bulunuyor. Eduardo, Mike ve etraflarında oluşturdukları ekipten inanılmaz derecede etkilendik. Cesur duruşlarını ve hırslarını gerçekleştirmelerinde onlara destek olmayı sabırsızlıkla bekliyoruz.” dedi.

AlbionVC liderliğinde düzenlenen yatırım turuna Aldea Ventures’ın yanı sıra önceki yatırımcılar Seaya, Speedinvest, SIX FinTech Ventures ve melek yatırımcılar katıldı.

Güncel İçerikler