Diyet ve yaşam koçu platformu Oviva, 67,5 milyon euro yatırım aldı

Dijital platformuyla kişiselleştirilmiş hizmetlerini birleştiren Oviva, Sofina ve Temasek liderliğinde 67,5 milyon euro yatırım aldı.

Kişiselleştirilmiş diyet ve yaşam tarzı koçluğu sağlayan ve dijital bir sağlık platformu olan Oviva, C Serisi fonlamada 67,5 milyon euro yatırım aldığını duyurdu.

Sofina ve Temasek tarafından ortaklaşa yönetilen yatırım turuna, mevcut yatırımcılar AlbionVC, Earlybird, Eight Roads Ventures, F-Prime Capital, MTIP ve birkaç melek yatırımcı katıldı.

2014 yılında, insanların diyet alışkanlıklarını iyileştirmek ve uzun vadede sağlıklarını ve refahlarını artırmak amacıyla kurulan Oviva, bireysel koçluk ve dijital platformunu birleştirmeyi başarıyor. Zürih merkezli şirket, İngiltere, Almanya, İsviçre ve Fransa dahil olmak üzere Avrupa genelinde faaliyetlerini sürdürüyor.

Yalnızca sertifikalı diyetisyenleri bünyesinde barındıran şirket, bugüne kadar 200.000’den fazla kişiye yeme alışkanlıklarıyla ilgili zorluklarda yardımcı oldu. Oviva ayrıca, sağlık kuruluşları, sigortacılar ve hekimlerle 5.000’den fazla ortaklık kurduğunu belirtiyor. Girişim, yalnızca Avrupa’da 300 milyondan fazla insanın diyet alışkanlıklarıyla tetiklenen sağlık sorunları olduğunu vurguladı.

Bugüne kadar 200.000 kişiye ulaşan şirket, yeni sermayeyi dijital bir sağlık platformu kullanabilecek milyonlarca insana ulaşabilmek ve Avrupa’daki pazar lideri konumunu güçlendirmek için kullanmayı planlıyor. Oviva ayrıca, 2022’nin sonuna kadar ekibini 800 çalışana çıkararak teknolojisini büyütmeyi ve daha geniş bir insan kitlesi için daha erişilebilir hale gelmeyi hedefliyor.

Oviva’nın CEO’su ve kurucu ortağı Eberhardt Kai, “Bir yandan, mevcut çalışanların daha fazla sorumluluk üstlenmesini sağlamak istiyoruz. Öte yandan, mevcut ve yeni hastalarımızın daha iyi sağlık ve esenlik elde etmelerine yardımcı olma yolculuğumuzda bize katılacak yeni yetenekler arıyoruz” açıklamasında bulunarak ekibi büyütmeye hazır olduklarına dikkat çekti.

Sofina CEO’su Harold Boël, Oviva’da büyük bir potansiyel gördüklerini ve dijital çözümlerin uygulanmasıyla önemli sağlık sorunlarının nasıl ele alınabileceğinin bir örneği olduğunu düşündüklerini söyledi.

Güncel İçerikler