Seyahat odaklı GetYourGuide, 194 milyon dolar yatırım aldı

Almanya merkezli seyahat platformu GetYourGuide, düzenlenen turlarda 182 milyon euro yatırım aldı. 85 milyon dolarlık Seri F tura Blue Pool Capital liderlik ederken KKR ve Temasek katıldı. 109 milyon dolarlık borç turu ise UniCredit, BNP Paribas, Citibank ve KfW'nin katılımıyla düzenlendi. Yatırımla beraber girişimin değerlemesi 2 milyar dolara ulaştı. 

Almanya merkezli seyahat platformu GetYourGuide, düzenlenen turlarda 182 milyon euro yatırım aldı. 85 milyon dolarlık Seri F tura Blue Pool Capital liderlik ederken KKR ve Temasek katıldı. 109 milyon dolarlık borç turu ise UniCredit, BNP Paribas, Citibank ve KfW‘nin katılımıyla düzenlendi. Yatırımla beraber girişimin değerlemesi 2 milyar dolara ulaştı.

Tüketiciler, geleneksel perakende ürünler yerine deneyimlere harcamaya devam ediyor. ABD Ekonomik Analiz Bürosu’na göre, Amerikan tüketicisinin deneyimlere yaptığı harcama, 2000 ile 2019 arasında mallara yaptığı harcamadan iki kat daha hızlı arttı.

Seyahat deneyimi pazarı GetYourGuide bu eğilimi doğruluyor: 2023’ün ilk çeyreğindeki rezervasyon hacimleri, 2019’un ilk çeyreğine göre dört kat daha fazla oldu. Seyahat deneyimleri kategorisi, tüketici harcama alışkanlıklarındaki nesiller arası değişimden yararlanarak hızla büyüyor. 

GetYourGuide CEO’su ve kurucu ortağı Johannes Reck:

“Mevcut pazarda, bunu dünyanın dört bir yanındaki gezginler için unutulmaz deneyimlerin kilidini açmaya tutkuyla inanan yatırımcılarımızdan aldığımız bir güven oyu olarak görüyoruz. Kategorimizin ve 300 milyar dolarlık daha büyük kategorinin ve daha da büyük 1.5 trilyon dolarlık deneyim pazarının dönüşümünün henüz başındayız. Teknolojimiz, hem iş ortaklarımız hem de müşterilerimiz için yenilik ve büyümeyi yönlendirmeye yardımcı olmaya hazırlanıyor.” dedi.

Bu yeni yatırım, yapay zeka ve Large Language Models (LLMs) hızla gelişen yeteneklerinden yararlanarak gezginler ve tedarik ortakları için inovasyon hızını artırmaya yardımcı olacak. Ürün yatırımının hızlandırılması, yalnızca gezginlerin seyahatlerinden en iyi şekilde yararlanmalarına yardımcı olmakla kalmayacak, aynı zamanda tedarik ortaklarının sezgisel araçlarla işlerini platformda yönetmelerine ve büyütmelerine yardımcı olacak. 

Güncel İçerikler