Uyduları daha verimli hale getirmek isteyen QuadSAT, 9 milyon euro yatırım aldı

Uyduları daha verimli hale getirmek için özel teknolojiler geliştiren QuadSAT, 9 milyon euro yatırım aldı.

Uyduları daha verimli hale getirmek için özel teknolojiler geliştiren QuadSAT, 9 milyon euro yatırım aldı. IQ Capital liderliğindeki tura dünyanın önde gelen uzay teknolojisi fonu Seraphim Space, Vækstfonden ve melek yatırımcılar Torben Frigaard Rasmussen ve Helge Munk katıldı.

Uydu endüstrisi gün geçtikçe hızla büyüyor. Dünyamız giderek dijital olarak yönetilir hale geldikçe, uydular bizi bağlantıda tutmada ve veriye dayalı kararları bilgilendirmede önemli bir rol oynuyor. Bununla birlikte, sektördeki oyuncular şu anda ortak bir sorunla uğraşıyor: uydu sağlığı ve verimlilik testi. Daha güvenilir uydu ağları geliştirmeyi amaçlayan QuadSAT, uydu ekipmanlarını yaşam döngüsünün her aşamasında test edebilen bir teknoloji ortaya çıkardı.

2017 yılında kurulan QuadSAT’ın teknolojisi, uydu ekipmanlarını test edip doğrulayarak ağların verimli ve güvenilir şekilde kullanılmasını sağlıyor.

Çözüm, antenleri ve uydu sistemlerini çalışırken ve dünyanın herhangi bir yerinde test etmek için uygun maliyetli, ölçeklenebilir ve hassas bir yol geliştirmekten geçiyor. Sistemler, özel bir RF yükü ile entegre edilmiş son teknoloji drone teknolojisinin yanı sıra otomasyon ve ölçüm yazılımından oluşuyor.

QuadSAT CEO’su Joakim Espeland, “Bu, şirketimiz için önemli bir kilometre taşı ve global erişimimizi genişletebileceğimiz için heyecanlıyız. Bu yatırımla, müşterilerimize benzersiz test yetenekleri sunarak küresel radyo spektrumunun kullanımını optimize edebileceğiz ve sonuç olarak uydu ağlarının daha iyi performans göstermesini sağlayacağız.” dedi.

Yeni yatırım, girişimin ürün yelpazesini genişletmesi ve geliştirdiği teknolojiyi sektördeki daha fazla oyuncuya ulaştırmasını sağlamak için kullanılacak.

Güncel İçerikler