Market teslimatlarını yeniden kullanılabilir ambalajlarla gerçekleştiren Pieter Pot, 9 milyon euro yatırım aldı

Döngüsel ekonomiye odaklanarak ambalaj atıklarını azaltmayı hedefleyen Pieter Pot, 9 milyon euro yatırım aldı.

Market teslimatına sürdürülebilirlik odaklı bir bakış getiren Pieter Pot, 9 milyon euro yatırım aldı. SHIFT Invest, The Future Food Fund ve IQ Capital‘in katılımıyla desteklenen finansman turu, ETF Partners tarafından yönetildi.

2019 yılında kurulan Hollanda merkezli girişim, teslimatla ilişkili plastik atıkları azaltmayı hedefliyor. Döngüsel ekonomiye odaklanan Pieter Pot, ambalaj atıklarını azaltarak yoğun market teslimat alanında kendini farklılaştırmaya çalışıyor. Bunu nasıl yaptığına gelecek olursak, ertesi gün yiyecek teslimatları yeniden kullanılabilir plastik kaplarda gerçekleştiriliyor. Teslim edilen plastik kaplar daha sonra toplanıp temizleniyor ve yeniden kullanılmak üzere döngüsel ekonomide yerini alıyor. Şirket, bugüne kadar 700.000’den fazla konteynerini kullanarak teslimat yaptığını söyledi.

Forbes‘e konuşan Pieter Pot kurucusu ve CEO’su Jouri Schoemaker, plastik kullanımının düşük geri dönüşüm seviyeleri sebebiyle artmaya devam ettiğini ve önemli miktarda plastiğin çöplüklere gittiğini söyledi. Girişim, gıda ve market teslimatı da dahil olmak üzere e-ticaretin de plastik ambalajların yaygınlaşmasına katkıda bulunduğunu söyledi. Bunun yanı sıra, plastik üretimi emisyonlarla birlikte ağır olmaya devam ediyor.

Plastik ambalajların bir yan ürün olduğunu belirten Schoemaker, insanların ambalajlarla değil içindeki yiyeceklerle ilgilendiklerini söylüyor. Pieter Pot, ambalajları yeniden kullanılabilir hale getirerek, insanların davranışlarını önemli ölçüde değiştirmelerini talep etmeden tüketim kalıplarını kökten değiştirebiliyor.

Pieter Pot, 2022’de Hollanda dışındaki pazarlarda faaliyete geçmeyi planlayan şirketin genişleme gündeminde İngiltere, Fransa, Almanya ve İskandinavya yer alıyor. Şirket, sürdürülebilirliğe odaklanıp israfı azaltarak, hızlı teslimatlara odaklanan çevrimiçi market teslimatı için kalabalık pazarlar haline gelen merkezlerde yer almaya çalışıyor.

Güncel İçerikler