İşletmelerin düşük karbon salımına odaklanmasını sağlayan Risilience, 23.9 milyon euro yatırım aldı

İklim teknolojileri geliştirerek işletmelerin düşük karbon salımına odaklanmasını sağlayan Risilience, 23.9 milyon euro yatırım aldı.

İklim analitiği üzerine çalışmalar yapan Risilience, düzenlenen Seri B turda 23.9 milyon euro yatırım aldı. Tur, Quantum Innovation Fund liderliğinde, mevcut yatırımcılar IQ Capital ve National Grid Partners‘ın katılımıyla gerçekleşti.

Girişim, bilime dayalı iklim analitiğine yönelik artan ihtiyacın fark edilmesiyle beraber kuruldu. Platform, verileri eyleme geçirilebilir içgörülere dönüştürerek kuruluşların stratejilerinde ve operasyonlarında iklim riski kapsamını, büyüklüğünü ve zaman ölçeğini anlamasını ve ölçmesini sağlıyor.

Risilience’ın  ‘digital twin’ teknolojisi, işletmelerin artan düzenleme, olası davalar ve değişen tüketici duyarlılığı da dahil olmak üzere kuruluşları üzerindeki çok sayıda geçişsel ve fiziksel riskin etkisinin hemen ardından stres testi yapmasına olanak tanıyor. Şirketler harekete geçmezse, bunlar önümüzdeki beş yıl içinde iş değerini yüzde 30’a kadar azaltabilecek seviyeye gelecek.

Girişim, şirketlerin işlerini düşük karbonlu bir ekonomide daha karlı bir şekilde faaliyet gösterecek şekilde dönüştürme maliyetiyle mali etkilerini ölçmelerine ve dengelemelerine olanak tanır.

Risiliece şu anda Nestlé, Burberry, Coca-Cola Europacific Partners, Reckitt, easyJet ve Tesco ile çalışıyor.

Risilience CEO’su Dr. Andrew Coburn, “Net sıfıra giden yolun global şirketler için bir fırsat olduğu kadar bir risk de sunduğuna inanıyoruz. İklim üzerindeki potansiyel etkilerini anlamak, raporlamak ve azaltmak için artan düzenleyici ve hissedar baskısı altındaki şirketlerle birlikte gelen yatırım, onları yolculuklarının her aşamasında desteklememize yardımcı olacak.” dedi.

Quantum Innovation Fund ortağı Jeffrey Harris, “Risilience, temel teknoloji platformunun büyük şirketlerin işlerini en iyi nasıl dönüştüreceklerini daha iyi anlamalarına ve iklim değişikliğinin iş modelleri, tedarik zincirleri ve finans üzerindeki etkilerini karşılamalarına olanak sağladığını gösterdi.” dedi.

Girişim, yatırımla beraber SaaS platformunu genişletmeyi planlıyor.

Güncel İçerikler