Arama motoru Microsoft Bing, 100 milyon aktif kullanıcıya ulaştı

Microsoft'un tescilli arama motoru Bing, ChatGPT entegrasyonunun ardından 100 milyon aktif kullanıcıya ulaştığını açıkladı.

Microsoft’un tescilli arama motoru Bing, ChatGPT entegrasyonunun ardından 100 milyon aktif kullanıcıya ulaştığını açıkladı. Önemli bir kilometre taşı olan kullanıcı sayısı, rakiplerin de dikkatini çekiyor. 

Microsoft‘un yapay zeka destekli chatbot’unu piyasaya sürmesinden sadece bir ay sonra kullanıcı sayısında önemli bir yükseliş yaşandı. Arama motoru, günlük aktif kullanıcılarının üçte birinin arama motorunda yeni olduğunu gördü.

Microsoft’un Arama ve Cihazlardan sorumlu Başkan Yardımcısı Yusuf Mehdi, “Yeni Bing’in bu çekiciliğini, aramanın yeniden icat edilmesi gerektiği konusundaki görüşümüzün ve Arama + Yanıtlar + Sohbet + Yaratmayı tek bir deneyimde birleştirmenin benzersiz değer önerisinin bir doğrulaması olarak görüyoruz.” dedi. İlginç bir şekilde, kullanıcı sayısındaki yeni artış, platformu arama motoru için kullanmayan kişileri de içeriyor.

Bing’in günlük önizleme kullanıcılarının üçte biri, sorguları için her gün şirketin chatbot yapay zekasını kullanıyor. Ayrıca Microsoft, 45 milyondan fazla sohbetle oturum başına üç sohbet görüyor. Bunların dışında tüm sohbetlerin yüzde 15’i yapay zekayı yeni içerik oluşturmak için tercih eden kullanıcıları içeriyor. 

Geçtiğimiz ay ChatGPT entegrasyonuyla Bing’in indirilmesinin 10 kat arttığını sizlerle paylaşmıştık. Bing’e olan ilginin artması, yapay zeka destekli bu deneyimler için açık bir tüketici talebi olduğunu ve kullanıcıların erişim elde etmek için yeni arama motorlarını ve tarayıcıları denemeye istekli olduğunu gösteriyor.

Artışın büyük bir kısmı, Bing’in yapay zeka chatbot’unun mobil cihazlarda piyasaya sürülmesi sayesinde olabileceği tahmin ediliyor.

Güncel İçerikler