VW destekli Scout Motors, Güney Carolina’da 2 milyar dolarlık fabrika kuracak

Elektrikli araçları ABD pazarına sunmayı hedefleyen VW Grubu yan kuruluşu Scout Motors, Güney Carolina'da yılda 200.000 elektrikli araç üretebilen 2 milyar dolarlık bir fabrika kurmayı planlıyor

Elektrikli araçları ABD pazarına sunmayı hedefleyen VW Grubu yan kuruluşu Scout Motors, Güney Carolina’da yılda 200.000 elektrikli araç üretebilen 2 milyar dolarlık bir fabrika kurmayı planlıyor. Vergi indirimi ve çeşitli avantajlardan faydalanacak olan şirket, bu sayede daha uygun fiyatlı araçları piyasaya sürebilecek.

ABD’de hayata geçirilen Enflasyou Düşürme Yasası ve muhtemelen Güney Carolina eyalet hükümetinin bir tür teşvik paketi sayesinde Scout, çeşitli paketlerden yararlanabilecek. Eyalet hükümeti, Scout’a hangi teşviklerin sağlanabileceğine ilişkin ayrıntıları açıklamadı. Bununla birlikte Güney Karolina Valisi Henry McMaster, Ekim 2022’de imzalanan ve elektrikli araç altyapısının oluşturulmasına, eyalet iş gücünün gelişmiş üretim işleri için hazırlanmasına ve merkezi bir devlet altında elektrikli araç planlamasının düzenlenmesine öncelik veren bir yürütme emriyle eyaleti bir elektrikli araç merkez üssü haline getirmeyi bir öncelik haline getirdi.

Scout Motors, Blythewood’daki fabrikasını Columbia’nın yaklaşık 20 mil kuzeyinde kuracak ve en sonunda 4.000 kişiyi istihdam edecek. Gelişmekte olan batarya kuşağının tam ortasında 1.600 dönümlük bir alana kurulacak. Tesisin kendisi bu mülkün 1.100 dönümünü kullanacak. 

Scout, VW Group’un sağladığı fon ve teknolojiyle klasik bir isim plakasını yeniden canlandırıyor. Ancak bu fabrika, ana şirketinden bağımsızlığını temsil ediyor. Elektrikli araç markası, Jeep Wrangler, Ford Bronco ve Rivian R1S’ye karşı kendi kamyonet modelini hayata geçirecek. Scout Motors, markanın Magna Steyr veya Foxconn gibi bir şirketle ortak olacağına dair söylentilere rağmen fason üretim yoluna gitmiyor. Marka direkt olarak kendi araçlarını piyasaya sürerek rekabet halinde olacak. 

Scout CEO’su Scott Keogh, “Amerika’da üretim yapmanın kesinlikle önemli olduğunu düşünüyoruz, Enflasyonu Düşürme Yasası, eyaletlerin yaptıklarıyla birleştiğinde, kiralamaya karşı satın almayı akıllı bir zaman haline getiriyor.” dedi.

Şimdilik Scout Motors, Amerikan yapımı, Amerikan odaklı ürünlerini 2026’nın sonuna kadar üretmeye odaklanıyor. Bu araçlar, motorlar ve invertörler gibi VW bileşenlerini kullanacak olsa da tüm platformları paylaşmayacak.

Güncel İçerikler