Huawei ve SERES, üst seviye akıllı otomobiller geliştirmek için ortaklık kuruyor

Huawei, otomobil markası SERES ile iş birliği yaparak akıllı ve elektrikli araçlar geliştirecekler.

Elektronik üreticisi Huawei, otomobil markası SERES ile iş birliği yaparak akıllı ve elektrikli araçlar geliştirecekler. Daha önce AITO serisinde ortaklık yapan iki şirket, amiral gemisi akıllı araçlar için uzun vadeli bir anlaşma yapıyor.

Huawei araç birimi CEO’su Yu Chengdong‘a göre en derin yatırım ve en verimli modellerle Huawei ile işbirliği yapan ilk otomobil şirketi olan SERES ile ortaklık yeni bir başlangıcı işaret ediyor. Ayrıca iki şirketin geçmişte sınır ötesi iş birliği için iyi bir temel oluşturduğunu, karşılıklı güvene sahip olduklarını ve gelecekte de uzun süre ortaklık yapmaya devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Huawei ve SERES, akıllı sürüş sistemine sahip amiral gemisi modellerini bu yıl içinde piyasaya sürmeyi planlıyor. Yeni anlaşmaya göre akıllı elektrikli araçlar yeni bir platform altında piyasaya sürülecek. Bu ortaklık kapsamında SERES, endüstriyel kaynaklar sağlayacak ve yeni teknolojiler ve süreçler toplayacak. Öte yandan Huawei, akıllı ve yenilikçi bir kullanıcı arayüzü, gelişmiş akıllı sürüş teknolojisi ve en son Harmony OS tarafından desteklenen bir kokpit ile yazılım ekosistemini sağlayacak. 

Her iki şirket de bu ortaklık için iddialı hedefler belirledi. 2026 yılına kadar bir milyondan fazla elektrikli araç satmayı planlıyorlar. Bununla beraber ileri otomotiv teknolojisini geliştirmek ve desteklemek için ortak bir inovasyon merkezi kuruyorlar.

Güncel İçerikler