Nokia, ikonikleşen logosunda değişikliğe gidiyor

Akıllı teknolojilere odaklanmasıyla adından oldukça söz ettiren Nokia, 60 yıllık logosunda değişikliğe gidiyor.

Akıllı teknolojilere odaklanmasıyla adından oldukça söz ettiren Nokia, 60 yıllık logosunda değişikliğe gidiyor. İspanya’nın Barselona şehrinde düzenlenecek olan Mobile World Congress 2023 (MWC 2023) etkinliği öncesinde şirket, yeni marka kimliğini teknoloji severlerle buluşturdu.

Nokia yaptığı açıklamada, “Stratejimizi güncelliyoruz ve önemli bir kolaylaştırıcı olarak, bugün kim olduğumuzu yansıtacak şekilde markamızı da yeniliyoruz: ağların bulutla buluştuğu geleceğe öncülük eden, işletmeler arası teknoloji inovasyon lideri bir marka oluyoruz.” dedi.

Nokia CEO’su Pekka Lundmark, “Çoğu insanın zihninde hala başarılı bir cep telefonu markası olsak da Nokia’nın amacı bu değil. Ağlara ve endüstriyel dijitalleşmeye çok odaklanan yeni bir marka başlatmak istiyoruz. Eski cep telefonlarından tamamen farklı bir şey üzerinde çalışıyoruz.” dedi.

Yukarıdaki açıklamalardan da anlaşılacağı üzere Nokia’nın nihai amacı akıllı telefonlar olmuyor. Şirketin hedefleri akıllı telefonların ötesinde daha da geniş çalışma alanları oluyor. Nokia’nın hali hazırda 5G teknolojisine de odaklandığı biliniyor.

Bir döneme damga vuran telefon üreticisi için işler akıllı telefon çağının başlamasıyla kötü gitti. Akıllı telefonlara odaklanamayan şirket, o dönem Microsoft tarafından satın alındı ve Windows Phone modellerini piyasaya sürdü. Beklenen ilgiyi bir türlü yakalayamayan marka, 2016 yılında eski Nokia yöneticileri tarafından kurulan HMD Global, şirketin akıllı telefon departmanını üstlendi ve yeni modelleri piyasaya sürdü.

Yenilenen logonun akıllı telefonlarda kullanılıp kullanılmayacağı henüz bilinmiyor. Logo ile beraber şirketin günümüz tasarım diline daha da uyum sağladığı görülüyor.

Güncel İçerikler