Tesla, pil hücresi üretimini Almanya’dan ABD’ye kaydırıyor

Elektrikli otomotiv üreticisi Tesla, elektrikli araçları için kullandığı pil üretim sistemini ABD'ye getirmeyi planlıyor.

Elektrikli otomotiv üreticisi Tesla, elektrikli araçları için kullandığı pil üretim sistemini ABD’ye getirmeyi planlıyor. Bu hamleyle vergi yükü ve diğer önemli hususlardan avantaj sağlanması bekleniyor.

Amerikan otomobil devi, son üç yıldır yeni 4680 formatlı pil hücresi üretti. Bu batarya hücrelerinin maliyetini düşürmek ve federal vergi kredisi için ABD’de üreyimine başlanacak. Yeni yapısal pil paketi mimarisi, yeni nesil elektrikli araç modellerinin ayrılmaz bir parçası olacağından, markanın uzun vadeli büyüme planıyla da uyumlu oluyor. Şimdi elektrikli araç üreticisi, pil hücrelerini Fremont, California’daki pilot fabrikasında üretiyor.

Şirket, daha büyük ölçekte pil üretimi için hala Teksas ve Berlin’deki Gigafactory tesislerine oldukça güveniyor. 2022’de Tesla’nın Berlin’deki Gigafactory’den pil hücresi yapımında sorunlarla karşılaştığı ve hatta pil üretim ekipmanını ABD’ye taşımayı düşündüğü söylendi. Şimdi yeni bir rapor, şirketin 7.500 dolar federal vergi kredisinin tamamını almak için geçiş yaptığını belirtiyor. Bu vergi avantajından yararlanmak için otomobil üreticilerinin temel olarak pil hücrelerini Kuzey Amerika’dan tedarik etmeleri gerekiyor.

Şirketin ürettiği her 81kWh Model Y uzun menzilli pil takımı için 3.645 dolar vergi düşülüyor. Bu tutar düşünüldüğünde şirketin ABD’ye geçil yapması oldukça mantıklı geliyor. Şu an itibariyle Tesla, Texas Gigafactory’deki yeni 4680 pil hücrelerinin üretimini hızlandırmaya da hazırlanıyor.

Güncel İçerikler