Analistler, Tesla’nın gelecekte ChatGPT kullanabileceğini düşünüyor

Elektrikli otomobil üreticisi Tesla'nın yakın gelecekte araçlarında ChatGPT'ye yer vereceği iddia ediliyor.

Elektrikli otomobil üreticisi Tesla‘nın yakın gelecekte araçlarında ChatGPT‘ye yer vereceği iddia ediliyor. Analistler, şirketin elektrikli araçlar için ChatGPT ile iş birliği yapacağını düşünüyor.  Tesla’nın kurucusu ve CEO’su Elon Musk, aynı zamanda ChatGPT botunu yaratan Amerikan yapay zeka girişimi OpenAI‘nin kurucusu ve destekçileri arasında yer alıyor.

2015 yılında Elon Musk, Sam Altman, Redi Hoffman ve Peter Thiel gibi diğer ünlü girişimciler ve yatırımcılarla birlikte San Francisco’da OpenAI’ı kurdu. Kurucuları, insanlık için yararlı olacak gelişmiş yapay zeka yaratmak ve geliştirmek amacıyla OpenAI’a toplu olarak 1 milyar dolar yatırım yaptılar.

2018’de Musk, şirketin gelişimi konusunda kurucular arasındaki anlaşmazlıklar nedeniyle OpenAI yönetim kurulundan istifa etti. Ancak Musk, girişimin bağışçısı ve destekçisi olmaya devam ediyor ve şirket içinde güçlü ilişkileri ve etkisi bulunuyor. 

Teknoloji analistleri, Tesla’nın elektrikli araç sistemine ChatGPT’yi dahil etme şansının çok yüksek olduğunu tahmin ediyor. TechInsights’ta kıdemli otomotiv analisti Edward Sanchez, Musk’ın OpenAI’ın yönetici ekibiyle yakın bağları olduğundan, Tesla ve OpenAI’ın yakın gelecekte bir noktada bir tür iş birliğine sahip olacağını düşünüyor. Tesla’nın uzaktan güncellemelerde endüstrinin çok ilerisinde olduğu, bu nedenle Apple’ın Siri’sine benzer şekilde arabalarında bir ChatGPT hizmeti için yeterli tüketici talebi olduğunu hissederlerse, hizmeti bir sonraki seviyeye yükseltmek isteyebileceği de belirtiliyor. 

Tesla’nın ChatGPT’yi elektrikli araçlarına başarıyla entegre edecek kaynaklara ve teknik bilgiye sahip olduğu biliniyor. 2021’de Tesla, özel yapım süper bilgisayarı Dojo‘yu tanıttı. Dojo, Tesla elektrikli araç verilerini kullanan yapay zeka öğrenimi ve video eğitimi için özel olarak tasarlanmış bir ürün olarak lanse ediliyor. Dojo’nun nihai hedefi, tamamen otonom sürüş yeteneklerine ulaşmak. Bu yüzden ChatGPT ile ortaklaşa çalışmasında herhangi bir sorun bulunmuyor.

Güncel İçerikler