Google, uygulama içi tarayıcıları Android’de geliştirmek için yeni özellikler sunuyor

Google, Android işletim sistemli akıllı telefonlarda uygulamaların kendi içerisinde yer alan tarayıcıların daha iyi performans göstermesi için yeni özellikleri kullanıma sunuyor. Yeni özelliklerle beraber uygulamalarda tarayıcıyı kullanımı daha da rahat oluyor.

Uygulama içi tarayıcılar genellikle bir uygulamadaki içeriği kullanmak pek tercih edilmiyor. Android geliştiricileri, deneyimde ince ayar yapmak için Chrome özel sekme özelliklerini kullanıyor. Artık Google, mobil işletim sisteminde uygulama içi gezinmeyi daha sorunsuz hale getirmek için kısmi özel sekmeler ve otomatik doldurulan şifreler gibi yeni özellikler sunuyor.

Kısmi özel sekme özelliği, geliştiricilere bir sekmenin ilk başlatma yüksekliği konusunda daha fazla kontrol sağlıyor. Örneğin, bir kullanıcı bir makale bağlantısına tıkladığında sekmeyi yarım ekranda açabiliyor. Bu, kullanıcıların uygulama ve uygulama içi tarayıcılarla aynı anda etkileşim kurmasına olanak tanıyor. Google, kısmi özel sekmelerin Chrome dahil belirli uygulama içi tarayıcılar tarafından desteklendiğini söylüyor.

Arama motoru devi, kullanıcıların uygulamadan çıkmadan şifreleri ve adresler gibi diğer kaydedilmiş ayrıntıları doldurmalarını da sağlıyor. Bu özellik, bir uygulamanın uygulama içi tarayıcı oturum açma penceresi olduğunda kullanışlı oluyor.

Google bir blog gönderisinde, “Android uygulamanıza bir web deneyimi eklerken, uygulamanızdan bir tarayıcı başlatmak, kullanıcıları o oturumu terk etme riskiyle birlikte uygulamanızdan ayrılmaya zorluyor. Web Görünümleri, kendi uygulama içi tarayıcınızı oluşturmanıza izin verse de daha yüksek bakım yüküyle karmaşık bir süreç olabilir.” dedi.

Google, WebView’e oranla Chrome ile beraber daha fazla işlevsellik sunduğunu iddia ederek özel sekmeleri savunuyor.

Güncel İçerikler