Google Chrome Web için, Play Store benzeri tasarıma geçiliyor

Google Chrome, Android uygulamalarını yüklemek için kullanılan uygulama mağazası play Store'un benzer tasarım anlayışını kullanıma sunmaya hazırlanıyor. Kullanıcılara daha kolay bir arayüz sunulurken aynı zamanda bütünsel tasarım anlayışı oluşturuluyor. 

Google ChromeAndroid uygulamalarını yüklemek için kullanılan uygulama mağazası play Store’un benzer tasarım anlayışını kullanıma sunmaya hazırlanıyor. Kullanıcılara daha kolay bir arayüz sunulurken aynı zamanda bütünsel tasarım anlayışı oluşturuluyor. 

Yeni “Richer Install UI”, simge önizlemesi, uygulama açıklaması ve ekran görüntüleri içeren, ekranın altından yukarı doğru kayan bir kart olarak karşımıza çıkıyor. Bu şekilde, kullanıcılar yüklemeden önce web uygulamasının yeteneklerini kolayca anlayabiliyor. Yeni istem, Chrome‘un masaüstü ve mobil sürümlerinde kullanılabilir ve masaüstü istemi adres çubuğuna sabit olarak geliyor.

Web uygulamaları, Android uygulamalarından daha esnek bir arayüz sunup cihaz depolama alanında daha az yer kaplıyor. Bu da onları katlanabilir uygulamalar gibi yeni ve gelişmekte olan form faktörleri için uygun bir alternatif haline getiriyor. Twitter ve Instagram gibi hizmetler, daha büyük ekranlara daha uygun web uygulamalarına sahip olduğundan yerel muadillerine göre daha sorunsuz bir kullanıcı deneyimi sağlıyor.

Ortaya çıkan yeni gelişmenin, daha fazla geliştiriciyi büyük ekranlarla daha uyumlu web uygulamaları üzerinde çalışmaya teşvik etmesi ve onları daha yaygın hale getirmesi bekleniyor. Yeni yükleme istemi, mobil cihazlarda Chrome 94 ve üzeri ve masaüstünde Chrome 108 ve sonraki sürümleriyle uyumlu olacak. Böylece Chrome’un eski sürümlerine sahip kullanıcıların gelişmiş yükleme işlemine erişmesine olanak tanınacak.

Google Chrome’un web uygulamalarının kurulum sürecini iyileştirme çalışmaları, kullanıcılar için daha erişilebilir hale getirilecek ve daha uyumlu ve esnek web uygulamalarının geliştirilmesini teşvik edecektir.

Güncel İçerikler