Kariyer.net’ten depremzedelerin istihdamına yönelik çalışma: Deprem İstihdam Seferberliği

Türkiye’nin en büyük insan kaynakları platformu Kariyer.net Ekibi, 6 Şubat’ta ülkemizin başına gelen depremin bölgedeki çalışma hayatında ve istihdamda açtığı yaraları sarabilmek için bir dizi aksiyon almak adına Deprem İstihdam Seferberliği başlattı.

Ekibin yaptığı açıklamada da bu alanda alınacak aksiyonları planlarken sürecin uzun ve zorlu olacağının bilincinden olmamız gerektiğinin de altını çiziyor. Bölgede yemek, ısınma, barınma vb. en temel ihtiyaçlar çok yüksek öneme sahipken, istihdam alanında atılacak adımların atılmasını gerektiğini ancak biraz daha zamana ihtiyaç olduğunu da biz egirişim olarak biliyoruz. Açıkça söylemek gerekirse, neredeyse o bölgede her şey sıfırdan başlıyor.

Kariyer.net hem çalışma hayatında olup depremden etkilenen ve hayatını yeniden kurmaya çalışanlara, hem bölgedeki işletmelere/kurumlara, hem de genel anlamda bölge halkına destek olmak üzere çalışıyor.

Aşağıda oluşturulan başlıklarla başvuru alan şirket, başvuranların ihtiyaçlarına göre yönlendirilmesini sağlayacak.

Gönüllü Olmak İstiyorum, İş Arıyorum, Gönüllü Desteğine İhtiyaç Var ve Depremzedelere İstihdam Sağlayacağım olmak üzere 4 kategoride başlık oluşturmuş. Bu başlıklara buradan ulaşabilirsiniz.

Kariyer.net’in Diğer Destekleri

“10 ilimizi etkileyen depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz. Kariyer.net olarak depremin etkilediği bölgelere destek olmak adına ilgili kurumlarla iş birliği içerisinde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bölgedeki işgücü ihtiyacını giderilebilmek ve bununla birlikte bölgedeki depremzedelerin istihdamına destek olabilmek için aldığımız aksiyonlar yanında gerçekleştirdiğimiz destekler aşağıdaki şekildedir.

  • İlk aşamada bünyesinde bulunduğumuz iLab ve ona bağlı olan diğer şirketlerle birlikte AFAD’a nakdi bağış gerçekleştirdik.
  • Ümraniye Belediyesi işbirliği ile vinç temin ederek deprem bölgesine ulaştırdık.
  • Deprem bölgesindeki su ihtiyacını karşılamak amacıyla hazırlanan su dolu ilk tırlarımızı bölgeye ulaştırdık. Önümüzdeki günlerde su temini konusundaki desteğimiz sürecek.
  • Bölgedeki öncelikli ihtiyaç malzemelerini, bölgedeki çalışanlarımız ve yetkililerle koordineli şekilde deprem bölgesine ulaştırmaya çalışıyoruz.”

Güncel İçerikler