Aday takip sistemi PeopleBox, Kariyer.net’ten yatırım aldı

Türkiye’nin en büyük online istihdam platformu olan Kariyer.net, yeni nesil Aday Takip Sistemi PeopleBox’a yatırım yaptı. PeopleBox, işe alım süreci için geliştirdiği ihtiyaca özel, terzi işi çözümlerle sürecin tüm adımlarını dijitalleştirerek daha hızlı ve daha verimli hale getiriyor.

Kariyer.net, yenilikçi İK çözümleri sunan aday takip platformu PeopleBox’a yatırım yaptı. PeopleBox, teknolojik altyapısıyla şirketlerin işe alım sürecini hızlandırma ve aday deneyimini önemli ölçüde iyileştirme hedefiyle 2015 yılında Barış Kürşat ve Emre Meltem tarafından hayata geçirildi. PeopleBox, sunduğu çözümler ile insan kaynakları profesyonellerinin işe alım sürecini uçtan uca dijitalleştiriyor.

Her bir şirkete özel, birbirinden farklı tasarlanan işe alım süreçlerine uyum sağlamak üzere kurgulanan PeopleBox, sadece işe alım konusuna odaklanmış ve bu alanda ihtiyaçlara göre geliştirilen bir aday takip sistemi sunuyor. PeopleBox, İK birimlerine, adaylarla video mülakat yapabilme, kaliteli ve efektif bir CV havuzu oluşturma, görüşme notlarını bulut ortamında saklama, pratik raporlama araçlarıyla benzersiz sunumlar hazırlama gibi avantajlar sağlıyor. İşe alım süreçlerinde insan kaynaklı hata payını en aza indirgeyen PeopleBox, işe alım operasyonlarını daha çevik, kolay ve hızlı hale getiriyor.

Kariyer.net CEO’su Fatih Uysal: “Geliştirdikleri çözümler ve yaptıkları yatırımlarla dijitalleşen İK süreçlerinde öncü konumda yer aldıklarını söyleyen Kariyer.net Genel Müdürü Fatih Uysal, yeni yatırımlarıyla ilgili şunları söyledi: “Türkiye’nin teknoloji alanındaki ilk startup’larından biri olarak, işe alım sürecini dijitalleştiren teknolojilere yatırım yapmayı aralıksız sürdürüyoruz. Günümüzde işe alım ekiplerinin, terzi işi çözümlere ihtiyaç duyduğunu görüyoruz. Bu alanda inovatif çözümler sunan PeopleBox’ın İK profesyonellerinin hayatını kolaylaştıracağına inanıyoruz. Barış Kürşat ve Emre Meltem’in 2015 yılında hayata geçirdiği PeopleBox’ın yatırımcısı ve stratejik ortağı olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz.” dedi.

PeopleBox’ın kurucu ortağı Barış Kürşat ise “2015 yılından beri, işe alım deneyimini, süreçte yer alan tüm paydaşlar için mükemmelleştirme hedefiyle çalışıyoruz. İşe alım süreçleriyle ilgili edindiğimiz tüm içgörüleri PeopleBox Aday Takip Sistemi’nde kullanımı kolay ve kişiselleştirilebilen bir ürüne dönüştürerek somutlaştırıyoruz. Müşteri memnuniyetini ön plana alan bir yaklaşımla çalışıyor, bu süreçte adaylar, İK çalışanları, iş birimi yöneticileri ve danışman şirketlerle birlikte İnsan Kaynakları’nın dijitalleşme öyküsünü yazmaktan mutluluk duyuyoruz. Bugün Kariyer.net ile gerçekleştirdiğimiz ortaklık sayesinde PeopleBox’ı, daha fazla işe alım ekibi için kolay, hızlı ve kişiselleştirleştirilmiş işe alım deneyimi tasarlamak için kullanacak olmak bizi heyecanlandırıyor.”

Güncel İçerikler