Kariyer.net, dijital yetenekleri değerlendirme platformu Coensio’ya yatırım yaptı

Türkiye’nin en büyük online istihdam platformu Kariyer.net; teknoloji alanında işe alımların daha hızlı ve kolay yapılmasına yardımcı olan COENSIO’ya yatırım yaptı.

Türkiye’nin en büyük online istihdam platformu Kariyer.net, teknoloji alanında yayınlanan iş ilanlarına gelen başvurular arasından en nitelikli adayların en az efor ile ve en hızlı şekilde seçilmesini sağlayan aday ön-değerlendirme platformu Coensio’ya yatırım yaptı.

Barkın Yersu Taşkeli ve Mustafa Girgin tarafından 2021 başında hayata geçirilen Coensio, şirketler açısından aday eleme sürecini hızlandırırken, doğru değerlendirilemediği için gözardı edilen potansiyelli adayları da ön plana çıkarıyor.

Teknik yetkinlikler ön planda

Teknoloji alanında yayınlanan iş ilanlarına gelen başvurular arasından, adayların teknik yetkinliklerini göz önüne alarak değerlendirme yapma imkanı sunan Coensio, 2021 başında hayata geçti. Kodlama bilgisi olmayan işe alım uzmanlarının da rahatlıkla kullanabileceği, kısa sürede ve etkin şekilde değerlendirme yapma imkanı sunan bir platform yaratmak isteyen Taşkeli ve Girgin; geliştirdikleri ön-eleme testlerini önce kendi çalıştıkları şirketlerdeki işe alım süreçlerinde denediler.

Mezun olunan okul, çalışılan şirket gibi niteliklerin, adayların teknik yeterliliklerinin önüne geçtiğini saptayan Taşkeli ve Girgin; gözardı edilen ancak kendini geliştirmiş iyi adayları yakalamayı başardıklarını gördüler. Böylece teknoloji alanındaki işe alımlar için bir ön-değerlendirme aracı olan Coensio’yu yaratan girişimciler; işe alımda yapılan teklifi kabul etme olasılığı daha yüksek, şirkete daha bağlı ve daha uzun süre çalışacak adayları ortaya çıkardıklarını saptadılar.

Kariyer.net’ten genç girişimcilere destek

İş arayanlarla işverenleri 22 yıldır yeni nesil teknolojilerle bir araya getiren Kariyer.net, Coensio’ya yatırım yapma kararı aldı. Kariyer.net Genel Müdürü Fatih Uysal, yatırım kararını şu sözlerle değerlendirdi: “Türkiye’nin teknoloji alanındaki ilk girişimlerinden biri olan Kariyer.net’te, 22 yıldır start-up ruhuyla ve ilk günün heyecanıyla çalışıyoruz. Doğru adayı doğru işle buluşturarak istihdama katkı sağlama misyonuyla hareket ediyoruz. Teknoloji alanında yetişmiş yetenek bulmak, sadece Türkiye’de değil, tüm dünyada işe alım ekiplerinin zorlandığı konuların başında geliyor.

Hem teknoloji hem de işe alım ekiplerinin, doğru yeteneği saptamak için gereğinden fazla zaman harcadığını; buna rağmen bir çok teklifin işe alımla sonuçlanmadığını görüyoruz. Teknoloji alanındaki işe alımlarda; doğru yeteneği bulmayı kolaylaştıran Coensio’nun hem Türkiye’de hem de dünyada bir çok işe alımcının hayatını kolaylaştıracağına inanıyoruz. Barkın ve Mustafa’nın Coensio ile çıktıkları yolda başarılı olacaklarına inanıyor; binlerce işe alımcının hayatını kolaylaştıracak olan Coensio’ya stratejik ortak olarak yatırım yapmaktan mutluluk duyuyoruz. Her yıl 30 binden fazla şirkete işe alım alanında çözüm ortaklığı yapan bir şirket olarak Coensio’yu Kariyer.net müşterileri ile buluşturmak için sabırsızlanıyoruz.”

Coensio kurucularından Barkın Yersu Taşkeli de “Biz Kariyer.net’tan aldığımız yatırımı sadece maddi bir destek olarak değil; Kariyer.net ile kurulmuş çok doğru, bizi hedeflerimize çok daha hızlı ulaştıracak bir beraberlik olarak görüyoruz. Hedefimiz; Kariyer.net’in desteğiyle emekleme dönemimizi hızla geçip bir an önce yurt dışına açılmak ve remote iş ilanları sayesinde ürünümüze giderek artan ihtiyaca farklı ülkelerde de cevap vermek. Coensio’yu kullanmaya başlayan işverenlerden aldığımız geri dönüşler doğru yolda olduğumuzu gösteriyor.” dedi.

Güncel İçerikler