122 milyondan fazla iş başvurusuna aracılık eden Kariyer.net, 2020 yılının verilerini paylaştı

Kariyer.net, 2020’nin ‘En’lerini açıkladı. Bugün itibarıyla bünyesinde 27 milyondan fazla özgeçmiş barındıran ve 336 bin’den fazla işverene hizmet veren Kariyer.net, 2020 yılında 800 bin’den fazla adayın yeni işini bulmasına aracılık etti.

Türkiye’nin en büyük online istihdam platformu olarak kendini konumlandıran Kariyer.net, 2020’nin ‘En’lerini açıkladı. Bugün itibarıyla bünyesinde 27 milyondan fazla özgeçmiş barındıran ve 336 bin’den fazla işverene hizmet veren Kariyer.net, 2020 yılında 800 bin’den fazla adayın yeni işini bulmasına aracılık etti.

Online istihdam platformu Kariyer.net’in verileri istihdam sektörünün 2020 yılını nasıl geçirdiğine dair değerli içgörüler sunuyor. 2020 yılında; 27 milyon adayı 336 bin’den fazla işveren ile buluşturan Kariyer.net, 122.336.768 iş başvurusuna aracılık etti. 800 bin’den fazla aday ise işine Kariyer.net sayesinde kavuşarak yeni bir kariyerin kapılarını araladı.

İnsan kaynakları sektöründe 21 yıllık tecrübesi, gelişmiş altyapısı ve Ar-Ge çalışmalarıyla işverenler için işe alım süreçlerini kolaylaştıran, adayların da yaşadığı deneyimi iyileştirmeyi amaçlayan Kariyer.net’te en çok başvuru yapılan günün Pazartesi, adayların en çok başvuru yaptıkları saat diliminin 15.00-16.00 arası olduğu belirlendi. Ocak ayı, başvuru ve ilan sayısı açısından da zirvede yer aldı.

600 bini aşkın iş ilanı yayımlandı

Kariyer.net’te, 2020 yılı boyunca toplam 604 bin iş ilanı yayımlandı ve adaylar 122.336.768 iş başvurusu gerçekleştirdi. 2.4 milyondan fazla yetenek, iş arayışlarında Kariyer.net platformlarını tercih ederek yeni üye oldu. Kariyer.net, 2020 yılında aldığı 383 milyondan fazla ziyaret ile eğer bir ülke olsaydı dünyadaki en kalabalık 3. ülke olurdu.

Kariyer.net’in ‘En’leri

Kariyer.net’in yıl boyunca adayların arama ve başvurularına ilişkin yaptığı değerlendirme, sektörün ‘en’lerine ilişkin de önemli fikir veriyor. Adayların gerçekleştirdiği iş başvurularının analizinden yola çıkarak yapılan değerlendirmeye göre; 2020 yılında adaylar en çok Avukat’ın maaş bilgisini merak ederken, en popüler sektör Sağlık, en çok başvuru alan pozisyon ise Satış Danışmanı oldu.

2020’de en çok iş ilanı yayınlayan sektörler; Bilişim, Üretim / Endüstriyel Ürünler, Tekstil, Sağlık ve Yapı oldu. İşverenlerin en çok aday aradıkları pozisyonlar ise; Satış Danışmanı, Yazılım Mühendisi, Muhasebe Elemanı, İş Analisti, Hemşire oldu.

Adaylar özgeçmişlere en çok ne eklendi?

2020’de adaylar, özgeçmişlerine en çok Microsoft Office Programları, Autocad, Adobe Photoshop, SolidWorks, SAP gibi yetenekleri ekledi.

İşverenlerin aday arayışında ise JavaScript, C#, Java, Microsoft Office Excel, Autocad gibi yeteneklerin üst sıralarda yer alması da dikkat çekti.

Maaş ve mülakat bilgileri en çok merak edilen alanlardan oldu, bu sayfalar 29 milyondan fazla görüntülendi, 458 bin kişi maaş ve mülakat bilgisini paylaştı.

Gençleri kariyer yolculuklarında yalnız bırakmadı

İçinde bulunulan pandemi şartlarına karşın Türkiye’nin en büyük kariyer buluşmalarından biri olan Kariyer Günleri ile Career 101 eğitimlerini ve Campus Connect seminerlerini gerçekleştiren Kariyer.net; 101 binden fazla genç yeteneği kariyer rotalarını çizerken yalnız bırakmadı.

Off The Record adlı canlı yayınlarıyla ise; farklı sektörlerden üst düzey yöneticileri ağırlayarak, 2020 yılı içinde toplam 4.440 dakika canlı yayın gerçekleştirdi, 770 bin kişiye ulaştı

Kariyer.net’in; kariyer ve iş yaşamı üzerine içeriklere yer verdiği kurumsal bloglarında, 268 yeni blog içeriği yaklaşık 1 milyon kişiyle buluştu.

Güncel İçerikler