Google, ChatGPT’ye rakip olacak yapay zeka Bard’ı duyurdu

Google, ChatGPT'ye rakip olacak yapay zeka Bard'ı tanıttı.

Google, şirketin önümüzdeki haftalarda kullanıma sunulacağını söylediği Bard adlı yeni chatbot odaklı yapay zeka (AI) teknolojisini sessiz sedasız duyurdu. OpenAI tarafından geliştirilen ChatGPT ile doğrudan rekabet edecek olan Bard, Google’ın Language Model for Dialogue Applications (LaMDA) adlı geniş dil modelinden gücünü alıyor.

Duyuru, Google’da düzenlenen ve çalışanların, ChatGPT’nin popülaritesindeki ani artış nedeniyle yapay zeka teknolojisi alanındaki şirketin rekabet gücü hakkındaki endişelerini dile getirdiği, herkesin katıldığı bir toplantının düzenlenmesinden sonra geldi. Raporlara göre, Google’ın AI şefi Jeff Dean, şirketin yanlış bilgi sağlamanın itibar riskine maruz kalabileceğini ve bu nedenle daha fazla AI tabanlı özellik sunmadan önce yavaş ve temkinli adımlar attığını söyleyerek yanıt verdi.

Google CEO’su Sundar Pichai şunları söyledi: “Yakında, Arama kısmında karmaşık bilgileri ve çoklu bakış açılarını sindirmesi kolay biçimlere damıtan yapay zeka destekli özellikler göreceksiniz. Böylece büyük resmi hızla anlayabilir ve Web’den daha fazla bilgi edinebilirsiniz. Örneğin bu, hem piyano hem de gitar çalan kişilerin blogları gibi ek bakış açıları aramak veya yeni başlayanlar olarak başlamak için adımlar gibi ilgili bir konuda daha derine inmek olabilir.

Google, birkaç örnek vermek dışında Bard ve teknolojinin gerçekte neler yapabileceği hakkında herhangi bir özellik açıklamadı. Google, bu yeni teknolojiyi daha geniş bir kitleye sunmadan veya genel kullanıma sunmadan önce “güvenilir test kullanıcılarına” açacağını duyurdu. 8 Şubat’ta Paris’te gerçekleşmesi planlanan “Google Presents” etkinliğinde daha fazla bilgi vereceği tahmin ediliyor.

Güncel İçerikler