Kişilik değerlendirme sistemleri platformu PlusDISC, 9 milyon TL değerleme üzerinden yatırım aldı

2023 vizyonu kapsamında dikey büyümesini sürdüren ve sunduğu inovatif çözümlerle dikkat çeken Yeni Nesil İnsan Kaynakları Yönetimi Platformu İdenfit’in kurucusu Nazım Onur Bayındır, 9 milyon TL değerleme üzerinden PlusDISC’e yatırım yaptığını duyurdu.

PlusDISC, profesyoneller için ‘Kişilik Envanteri’ sunuyor

Türkiye’deki geliştirme süreci, Psikolog Selim Asil ve Doç. Dr. Ümit Deniz İlhan’ın çalışmaları ışığında sürdürülen DISC Kişilik Envanteri’nin ilk olarak Harvard Üniversitesi’nden Dr. William Moulton Marston tarafından hazırlandığı biliniyor.

24 sorudan oluşan PlusDISC, karakter analizi ile bireylerin davranış biçimleri hakkında fikir sahibi olunabilmesini sağlıyor. Kullanım kolaylığı ve detaylı rapor verebilme özelliği ile dikkat çeken PlusDISC, bu sebeple en çok tercih edilen kişilik envanteri olma özelliğini taşıyor. Böylece kişilere yönelik yaklaşım, takımdaki yeri, liderlik özellikleri ve yönetim biçimi hakkında profil belirlenebiliyor. Hatalı işe alımdan kaynaklanan olası zararları önleme noktasında destek sağlayan PlusDISC, kişilik değerlendirmelerinde hız ve kolaylık sağlıyor.

Kullanıcı dostu UX destek tasarımlarla yenilendi

Kullanıcılarına adayların kişilik özellikleri hakkında fikir sahibi olarak çok boyutlu değerlendirmeler yapabilme olanağı sağlayan PlusDISC, yüksek nitelikli bir deneyimi hedefleyen tasarımıyla da dikkat çekiyor. İşbirliği yaptığı markalar için değer üreten PlusDISC, sunduğu deneyimi bir üst noktaya taşımak için tasarlanan UX destekli yeni formatıyla ön plana çıkıyor.

İşe Alım Konusunda Pazar Lideri Olan Idenfit İşe Alımda Kişilik Envanterlerini de Ekosistemi İçine Aldı

Idenfit, bu tarz envanterlerin tek bağlayıcı faktör olmasa bile fikir verici bir destek olduğu inancıyla kişilik envanterlerini de ekosistemi içine aldı. İşe alım çözümü noktasında pazar lideri olarak faaliyet gösteren Idenfit, günümüzde AR-GE’si yürütülen yapay zeka ve makine öğrenimi destekli işe alım süreçleri konusunda çalışmalarına devam ediyor. İnovatif insan kaynakları yönetimi (iKY) platformu, veriye dayalı öngörüler ile işe alım süreçlerinde hata payı düşük planlama yapmayı hedefliyor.

PlusDISC Nasıl Avantajlar Sağlar?

  • İşe alım süreçlerinde özgeçmiş ayrıştırma aşamasında kişinin pozisyona uygunluğunun yüzdesel olarak hesaplanabilmesine olanak sağlar.
  • Farklı departmanlar veya takım üyeleri arasında yaşanan çatışmaların azaltılmasını sağlar.
  • Ekibe yeni katılan üyelerin uyum sürecinin daha konforlu ve kısa sürede geçmesini sağlar.
  • Liderlerin yönetim sürecinde sosyal becerilerinin geliştirilmesi sağlar.
  • Müşterilerle ve potansiyel müşterilerle daha verimli ilişkiler ve daha etkili iletişim kurulabilmesini sağlar.
  • Ekipleri envanter sonuçlarına uygun şekilde konumlandırılarak daha verimli iş süreçlerinin planlanabilmesini sağlar.
  • Bireyin ihtiyaç duyduğu mentorluk programları ve gelişim araçlarının tespit edilebilmesini sağlar.

İK’nın 5 Yıllık Gelişimi İçinde Idenfit ve PlusDISC’in Önemi

Idenfit, bulut tabanlı iKY çözümlerine kazandırdığı inovatif bakış açısıyla yerelden küresele pek çok önemli işletmeye hizmet veriyor. idenfit, inovatif yaklaşımını hiç kaybetmeden yapay zeka ve makine öğrenimine dayalı işe alım çözümü konusunda AR-GE çalışmalarını sürdürüyor.

İnsan kaynağının bir işletmenin en önemli kaynağı olduğunun kabul gördüğü günümüz İKY dünyasında bu değerli kaynağın doğru şekilde anlaşılması ve konumlandırılması son derece önemli. Idenfit, kişilik envanteri ve yapay zeka destekli işe alım süreçleri ile yakın gelecekte ulusal ve küresel arenada öncü konumunu korumayı hedefliyor.

Güncel İçerikler