Audi Activesphere elektrikli konsept aracını tanıttı

Audi, geçtiğimiz yıl duyurusunu gerçekleştirdiği Activesphere konsept aracını tanıttı.

Alman otomotiv devi Audi, geçtiğimiz yaz duyurduğu Activesphere konsept elektrikli aracını gün yüzüne çıkardı. Arazi koşullarında sorunsuz ilerleme kaydetmesi için kaldırılabilir süspansiyon, dayanıklı alt tasarım gibi dikkat çekici özelliklerle geliyor.

Crossover segmentinde fark yaratacağı düşünülen aracın arka kısmı, spor malzemelerini taşımak için özel bir tasarımı bünyesinde barındırıyor. Bununla beraber sedan benzeri bir profili ve otonom sürüş modundayken rahat bir ulaşım sağlamak için geniş ve parlak bir iç mekan sunuyor.

Kabin, Audi’nin artırılmış gerçekliğe olan güvenini yansıtıyor. Yolcular, bilgi-eğlence ve sanal asistan kontrollerinin yanı sıra sürücüler için önemli performans sayıları veren AR gözlükleri taktırıyor. AR gözlükte geleneksel ekran ve gösterge yerine arazide e-bisiklet sürerken sağlığınızı bile takip edebiliyor. Kontrolü almaya hazır olduğunuzda gösterge paneli ve direksiyon simidi yerine oturuyor. 

Audi, 800V mimarisi kullanarak 372 milden fazla menzil ve hızlı 270kW şarj imkanı sunuyor. 100kWh pillerin yüzde 5’ten yüzde 80’e yalnızca 25 dakikada şarj olacağını iddia ediyor.

Önceki konsept modellerde olduğu gibi Activesphere için de üretim süreci geçiş yapıp yapmayacağı henüz bilinmiyor. Konsept araçlar, Audi’nin yakın gelecekte otomobil kullanma vizyonu, teknik hünerlerini sergileme için kullanılıyor. Otomotiv devi, şimdilik sadece mevcut modellerin elektriklendirilmesi ve e-Tron GT gibi varlığını kanıtlamış modelleri müşterileriyle buluşturuyor. Bu sayede güven oyu alarak emin adımlarla ilerliyor.

Marka, 2026 yılına kadar elektrikli araç modellerini önemli ölçüde genişletmeyi planlıyor. Bu plan dahilinde Activesphere oldukça önemli rol oynuyor. Activesphere’den ilham alacak araçların 2026’ya kadar piyasaya sürüleceği tahmin ediliyor.

Güncel İçerikler