Holoride’ın araç içi sanal gerçeklik teknolojisi gelecek yaz Audi araçlara entegre oluyor

Holoride tarafından sağlanan sanal gerçeklik, Audi sedan ve SUV'lardan başlayarak bu yaz seri üretim otomobillerde piyasaya sürülmek üzere.

Holoride, geçen Cumartesi günü Austin’de gerçekleşen SXSW teknoloji, müzik ve film konferansında, kulaklık tabanlı sanal gerçeklik eğlence sisteminin Haziran ayında en yeni MIB 3 yazılımına sahip bazı Audi modellerinde piyasaya çıkacağını duyurdu. Duyuru, birkaç yıl önce Audi’den ortaya çıkan Holoride için bir dönüm noktası niteliği taşıyor. Aynı zamanda bu duyuru, otomobil üreticilerinin müşterilerin dikkatini çekmek için yeni yollar arayışını arttırdığını da gösteriyor.

Holoride sistemi, araba hareket halindeyken aracın hareketine senkronize bir yolculuk sunarak kullanıcılarına artırılmış gerçeklik deneyimi sağlıyor. Bu sistem, Audi markasından bağımsız olarak çalışıyor. Yani diğer otomobil üreticileri de isterlerse araçlarına bu teknolojiyi entegre edebilecekler. Ayrıca, araçlar için sanal gerçeklik içeriği oluşturmaya yönelik yazılım açık kaynaklı. Bu sayede, diğer geliştiriciler bu kaynağı kullanıp kendi yazılımlarını üretebilirler.

Holoride’ın İsveçli bir ADAS yazılım geliştirme şirketi olan Terranet ile ortaklığı sayesinde, VR sisteminin sensörlerinin ve yazılımının  çevreyi hızlı ve doğru bir şekilde tanımlayıp yorumlaması sağlanıyor.  Terranet’in VoxelFox sistemi, araçtan alınan veri noktalarına dayalı olarak VR hareketini hesaplıyor.

Holoride’a göre, araç içinde VR kullanımı önemli bir pazar çünkü gelecekte sürücüsüz araçların yaygınlaşmasıyla birlikte insanlar araç içi etkinliklere ihtiyaç duyacaklar. Holoride ve Audi fırsatların çok geniş olduğunu söylüyor. Onlara göre VR sayesinde kullanıcılar, Elrond blok zinciri sayesinde NFT satın alabilecek ve konum tabanlı Pokemon Go tarzı oyunları deneyimleyebilecekler.

Geçen yıl 30 milyon dolarlık değerleme üzerinden 12 milyon dolar yatırım alan Münih merkezli şirket, 2019’da CES’te VR sisteminin bir prototipini piyasaya sürmüştü. Bu etkinlikte Holoride, gazetecileri Las Vegas Yarış Pistinde bir test sürüşüne davet etti ve gazeteciler bu sayede teknolojiyi denemiş oldu. Aradan geçen 3 yıl sonucunda da şirket teknolojisini, Audi araçlarına entegre edecek kadar geliştirmeyi başardı.

Güncel İçerikler