285 milyon dolar yatırım alan TTTech Auto, 1 milyar dolar değerlemeye ulaştı

Otonom sürüş sistemleri için uygulanabilen güvenlik yazılımı geliştiren TTTech Auto, Aptiv ve Audi'den 285 milyon dolar yatırım aldı.

Otomotiv güvenlik yazılımında Viyana merkezli bir teknoloji şirketi olan TTTech Auto, en son finansman turunda Aptiv PLC ve Audi‘den 285 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. Aptiv PLC, 228 milyon dolar yatırım yaparken, geri kalan 57 milyon dolar ise Audi tarafından aktarıldı. Son finansman turunun ardından şirket, 1 milyar dolar değerlemeye ulaştı.

TTTech Auto, yeni nesil araçlarda karşılaşabileceğimiz zorluklara çözümler sunma misyonuna sahip. Şirket, otonom sürüş sistemleri için uygulanabilen güvenli yazılım ve donanım platformlarında uzman olduğunu iddia ediyor. TTTech Auto, 20 yılı aşkın bir süredir birçok sektörde deneyime sahip ve güvenlik kontrollerinde önemli isimlerden biri olan TTTech Group çatısı altında faaliyet göstermektedir. Genel merkezi Avusturya’nın Viyana kentinde olan TTTech Group, Avrupa, ABD ve Asya’da çeşitli yerlerde faaliyet gösterir.

TTTech Auto, yeni araçlar için piyasaya sürülme süresini hızlandırmakla kalmaz, aynı zamanda güvenlik uyumluluğunun garanti edilmesini sağlar. TTTech Auto ayrıca, farklı araç modellerinde yazılımın yeniden kullanımını destekler. TTTech Auto’nun ticari ürünü olan MotionWise, bugün itibariyle yaklaşık 2 milyon araçta kullanılıyor.

Düzenleyici onaya tabi olan finansman turunun önümüzdeki iki ay içinde tamamlanması bekleniyor. Şirket, yeni finansmanı üç stratejik alanda ilerlemeyi hızlandırmak için kullanmayı planladığını açıkladı. İlk olarak otomotiv üreticileri ve teknoloji ortakları için ürün portföyünü genişletmek isteyen girişim, ayrıca kilit bölgelerde uluslararası olarak genişleme planları da yapıyor. Son olarak, stratejik satın alma işlemleri ve ortaklıklar yoluyla faaliyetlerini genişletmeyi planlıyor.

Güncel İçerikler