Audi, 2024 yılında araçlarına 5G bağlantı hızını getiriyor

Verizon ile anlaşmaya varan Audi of America, 2024 yılında Audi araçlara 5G teknolojisini entegre etmek için anlaşmaya vardı.

Audi of America ve Verizon, 2024 yılına kadar otomobil üretimlerine 5G bağlantısı eklemek için bir araya geliyor. Geliştirilmiş bağlantı, daha iyi yazılım performansı, gelişmiş navigasyon ve daha hızlı müzik ve video akışı gibi yenilikler sunacak. Bu, daha gelişmiş yazılım gereksinimlerine sahip yeni model araçlara daha yüksek ağ hızları getirmek için yapılan en son duyuru. Ayrıca bu gelişme otomobil şirketlerinin güvenliği ve sürüş kalitesini artırabilecek  “araçtan her şeye” (V2X) gibi yeni teknolojileri geliştirmesine yardımcı oluyor.

Audi ve Verizon, planın, 2024 yılından başlayarak otomobillerin 5G ultra geniş bant teknolojisini getirmek olduğunu belirtiyor. Geliştirilmiş bağlantı, artırılmış mobil hizmetler, yeni sürücü yardımı özellikleri gibi özelliklerin yolunu açacak.

Audi 2015 yılında, Audi A3 Sedan serisi ile başlayarak araç içi Wi-Fi ve 4G LTE bağlantısı sunan ilk otomobil üreticilerinden biri. Audi of America’nın Kıdemli Başkan Yardımcısı Filip Brabec yaptığı açıklamada, “ABD’deki müşterilerimize yeni nesil bağlantı hizmetlerini sunacak ilk şirketlerden biri biz olacağız” dedi. 5. nesil hücresel bağlantı teknolojisi sunan 5G, 4G LTE’den 100 kat daha hızlı bir bağlantı hızı sunuyor.

Audi aynı zamanda V2X iletişimini deneyen ilk şirketlerden biriydi ve arabaların trafik koşullarına dair veriler toplayarak trafik durumuna dair bir tahmin çıkarmasını sağlayan bir teknolojiyi duyurmuştu.

Diğer otomobil şirketleri de 5G’yi kendi araçlarına getirmek için anlaşmalar yapıyor. Geçen yıl, General Motors ve AT&T, 2024 model tüm Chevrolet, Buick, Cadillac ve GMC araçlarını 5G ile donatmak için benzer bir anlaşmaya imza attı.

Güncel İçerikler