Tesla, 2022 yılının 4. çeyreğinde 24.3 milyar dolar kazandı

Elektrikli araç pazarına yön veren Tesla, 2022 yılının 4. çeyreğinde 24.3 milyar dolar gelir elde ettiğini açıkladı.

Elektrikli araç üreticisi Tesla, 2022 yılına ait 4. çeyrek raporlarını açıkladı. Şirket, geçtiğimiz senenin son çeyreğinde beklentilerin üstüne çıkarak 24.3 milyar dolar gelir elde etti.

Şirket, 4. çeyreği 2021 yılının aynı çeyreğine göre %37 artış ve bir önceki çeyreğe göre %13 artışla kapatıyor. Analistlerin yaptığı araştırmalara göre şirketin 24.2 milyar dolar gelir elde etmesi bekleniyordu. Bu gelir artışı konusunda en önemli etkenlerden biri de markanın uyguladığı kampanyalar ve çok sayıda indirim yapılması oluyor. Brüt karla beraber sürümden kazanılıyor. Tesla genel olarak çeyreği %16 faaliyet karı ile kapattı.

Tesla, kısa vadeli otomotiv marjlarının fiyatlardaki düşüşten ve genel enflasyon ortamdan etkileneceğini kabul ederek daha çok işletme marjına odaklandığını belirtti. Özel sermaye şirketi Patriarch Organization’ın CEO’su Eric Schiffer, 2023’ün ilk çeyreğinde marjların daha kötü görünebileceğini belirtti.

Tesla’nın finans müdürü Zachary Kirkhorn, “İşin diğer alanları ve özellikle de araç işinden daha hızlı büyüyen enerji işi daha önemli hale geldikçe, burada ağırlıklı olarak kaldıracı çalıştırmaya ve genel giderlerimizin verimliliğini artırmaya odaklanıyoruz.” dedi.

Şirket, ortalama satış fiyatlarının “uzun yıllardır genellikle düşüş eğiliminde olduğunu” ve Tesla’nın yılda birkaç milyon araba satan bir şirket haline gelebilmek için “satın alınabilirliğe” öncelik vermeyi hedeflediğini kabul etti.

Elon Musk, Tesla’nın bu yıl Berlin ve Austin’deki yeni tesislerinde üretim artışında kendini gösterecek fabrika verimlilikleri, tedarik zincirinin daha iyi kontrolü ve hatta tasarım değişiklikleri gibi maliyet kontrol önlemleri üzerinde çalıştıklarını açıkladı. Ayrıca şirket, uzun süredir merakla beklenen Cybertruck’ın Teksas’taki üretim ekipmanının kurulumuna başladığını ve tüm test araçlarını inşa ettiklerini ve önümüzdeki ay daha fazla bilginin geleceğini söyledi.

Tesla, 1 Mart’taki yatırımcı gününde yönetim kurulu genelinde yaklaşan planları hakkında daha fazla ayrıntı paylaşacak.

Güncel İçerikler