Peyzaj endüstrisi için otonom çözümler sağlayan Scythe Robotics, 42 milyon dolar yatırım aldı

Dış mekanın daha sürdürülebilir şekilde korunması için ticari peyzaj endüstrisine yeni bir soluk getirmek isteyen Scythe Robotics, 42 milyon dolar yatırım aldı

Profesyonel peyzaj sektörü için gelişmiş, ticari düzeyde otonom çözümler geliştiren Scythe Robotics, Seri B turda 42 milyon dolar yatırım aldı. Energy Impact Partners tarafından yönetilen tura ArcTern Ventures, Alumni Ventures, Amazon Alexa Fund, True Ventures ve Inspired Capital katıldı.

2018’de kurulan Scythe, yıllardır işçi sorunu yaşayan ve çevresel olarak daha sürdürülebilir operasyonlara acil geçiş ihtiyacıyla karşı karşıya olan 176 milyar dolarlık ABD peyzaj endüstrisini dönüştürüyor. ABD kıtasının yaklaşık %2’si (40 milyon dönümden fazla) karbon tutan çimenlerle kaplı oluyor. Bugün yeşil alanları korumak için kullanılan ve gazla çalışan her biçme makinesi, yalnızca bir saatlik çalışmayla 482 kilometre araba sürmekle aynı miktarda havayı kirletiyor.

Scythe tarafından geliştirilen M.52, sağlıklı ortamları destekleyerek peyzaj mühendislerinin daha fazla yeşil alanla ilgilenmeleri ve bunu daha sürdürülebilir bir şekilde yapmalarını sağlıyor.

Tek bir şarjla tüm gün çim biçmek üzere tasarlanmış bir pile sahip en yeni nesil Scythe M.52, arazi operasyonlarının taleplerini karşılamak için artırılmış dayanıklılığı ve daha da gelişmiş otonomi için ek bilgi işlem gücünü bünyesinde barındırıyor. Biçme makinesi, insanların, hayvanların ve diğer potansiyel engellerin varlığını belirleyip bunlara yanıt vererek dinamik ortamlarda güvenli bir şekilde çalışmasını sağlayan bir sensör grubuyla geliyor. Eş zamanlı olarak, çalışanların iş akışını iyileştirmesine, ek satış fırsatlarını belirlemesine, daha verimli bir şekilde programlamasına ve işçilik maliyetlerini yönetmesine yardımcı olan arazi ve çim biçme makinesi performans verilerini bir arada sunuyor.

Energy Impact Partners Venture’dan Sameer Reddy, “Ticari peyzaj elektrifikasyonu, yılda 40 milyon tondan fazla CO2e emisyonu ile mücadele eden devasa ancak yeterli sermayeye sahip olmayan bir karbondan arındırma fırsatını temsil ediyor. Scythe, son teknoloji robotları amaca yönelik bir elektrik platformuyla birleştirerek, müşterileri için elektrifikasyon ekonomisinin kilidini açan ve aynı zamanda benzeri görülmemiş işgücü kısıtlamalarını hafifleten, basit bir değer önerisi sunuyor. Emisyonlar ve hava kirliliği üzerindeki artan düzenleyici baskılarla birlikte, Scythe’ın ulusumuzun en büyük mahsulü olan çimeni karbondan arındırmada önemli bir rol oynadığını görüyoruz.” dedi.

Girişimin aldığı yatırım, otonom çim biçme makinesi M.52 için gelen 7.500’den fazla rezervasyona yönelik talebi karşılamasına yardımcı olacak.

Güncel İçerikler