Kaliforniya merkezli gıda platformu Joywell Foods, 25 milyon dolar yatırım aldı

Tatlı protein üretimi için hazırlanan Joywell Foods, B serisi finansman turunda 25 milyon dolar yatırım aldığını duyurdu. Yeni yatırım ile birlikte Joywell’in toplam sermayesi 38 milyon dolara ulaştı.

Piva Capital tarafından yürütülen yatırım turuna; B37 Ventures, Global Brain Corporation, Khosla Ventures, Evolv Ventures, SOSV’den IndieBio ve Alumni Ventures katıldı.

İlgili yatırım turundan sonra, Piva ortağı Adzmel Adznan’ın Joywell Foods’a katılacağı bilgisi verildi.

Yaklaşık 10 yıldır bu sektörde yer aldığını belirten Joywell Foods ekibi, tatlı proteinlerin yer alacağı platformu en kısa sürede oluşturacaklarını ve ilk ürünlerini kısa süre sonra satışa sunacaklarını belirtti.

Şirketin CEO’su Ali Wing, “Bu proteinlerin tadı şeker gibi. Şekerden daha tatlı olsalar da kan şekeri seviyelerini veya bağırsak mikrobiyomlarını etkilemiyorlar.

Bugün tüketime baktığınızda insanların % 70’inden fazlası diyetlerinde şekeri azaltmaya çalışıyor. Bunun 1 numaralı suçlusu günlük olarak yediklerimizin içinde bulunan şekerler. Yaptığımız işle bu duruma bir çözüm getirdiğimizi düşünüyoruz. Bu durum teknolojinin ve yaptığımız işin güzelliğini gösteriyor bize” dedi.

Daha önce sadece bir proteini olan Joywell, şimdi çeşitli meyvelerden elde edilen yaklaşık yarım düzine proteine sahip geniş bir ürün yelpazesi üzerinde çalışıyor. Wing, ürünler ile ilgili bir detay veremeyeceğini, ancak şirketin çikolata aromalı konserve içecekler ve yiyecekler üzerinde çalıştığını belirtti.

Joywell ekibi, yeni finansmanın Ar-Ge çalışmalarını hızlandıracağını ve işlerin daha hızlı bir şekilde büyüyeceğini de belirtti.

Güncel İçerikler