Yapay zeka destekli 3D animasyonlar oluşturan Anything World, 7.5 milyon dolar yatırım aldı

Yapay zeka desteğiyle animasyon yapma sırasında içerik üreticilerine yardım eden Anything World, 7.5 milyon dolar yatırım aldı.

İçerik üreticilerinin etkileyici animasyonlar üretmesine yapay zeka desteğiyle yardımcı olan Anything World, 7.5 milyon dolar yatırım aldı. Tur, Acrew Capital liderliğinde, Alumni Ventures, Warner Music Group, NGC Ventures, Supernode Global, GameTech Ventures ve GFR Fund’ın katılımıyla gerçekleşti.

2018’de Gordon Midwood ve Sebastian Hofer tarafından kurulan Everything World, büyük ölçekte açık kaynaklı, kolay erişilebilir ve yeniden düzenlenebilir 3D materyaller üretmek için gerekli olan imkanları sağlıyor. Platform, açık kaynaklı, hazır ve yeniden düzenlenebilir 3B varlıklar oluşturmada hayati bir araç oluyor. Bu sayede içerik üreticileri yüz binlerce 3B modele kolayca erişebiliyor.

Londra merkezli girişim, önceki yatırım turunda 1.8 milyon dolar topladı. Bu yatırımla beraber Everything World’ün aldığı toplam yatırım 9.3 milyon dolar’a ulaştı. Platform, 3D model için donanım ve animasyonlar sağlayan yüksek kaliteli animasyon sisteminin ilk duyurusunu da gerçekleştirdi. Girişim, sunduğu “yenilikçi” hizmetlerinin Aralık ayında Unreal Engine’e geleceğini de duyurdu.

Anything World’ün kurucu ortağı Gordon Midwood, “Herkesin sanal, 3B dünyalarda sürükleyici ve erişilebilir deneyimler yaratma kapasitesi, bu yatırım turuyla önemli ölçüde genişletildi. Geliştiricilere, üçerk üreticilerine ve genel halka sunabileceğimiz araçları ve fırsatları daha da genişletmekten heyecan duyuyoruz. 3D dünyalar yaratmak, bu dünyaları varlıklarla doldurmak ve kullanıcıları inanılmaz deneyimlere daldırmak isteyen geliştiricilerin ilgisi ve ihtiyacı nedeniyle, Anything World tercih edilen platform olmaya devam edecek.” dedi.

Acrew Capital’ın kurucu ortağı Vishal Lugani, “Anything World’ün dijital deneyimlerin daha zengin ve daha sürükleyici hale gelmesi konusunda kilit bir etken olabileceğine kuvvetle inanıyoruz. Anything World, animasyon ve donanım sorununu çözmek için makine öğreniminden yararlanıyor. Oyunların, sanal dünyaların ve sürükleyici deneyimlerin geliştiricileri ve tasarımcıları, karakterlerini hayata geçirmek için saatlerce uğraşmak zorunda kalmamalı.” dedi. 

Girişim, aldığı yatırımı yeni yüksek kaliteli animasyon sisteminin lansmanı için kullanmak ve ekibini büyümek için kullanmayı planlıyor.

Güncel İçerikler